Cum realizam obiecte decorative din pasta polimerica modelatoare

Cum realizam obiecte decorative din pasta polimerica modelatoare

Obiecte decorative din pasta polimerica modelatoare. Dar ce este aceasta pasta polimerica modelatoare cu uscare la aer? Este un fel de lut care se modeleaza cu mare usurinta si din care se pot confectiona o multime de decoratiuni.


Un prim avantaj ar fi acela ca aceasta pasta polimerica modelatoare nu se usuca in cuptor, ci pur si simplu la aer.

Pentru cei care nu stiu, trebuie sa le spunem ca lutul obisnuit, din care se realizeaza acele obiecte decorative intalnite in targurile de profil, nu se coace la temperatura cuptorului de acasa, ci in cuptoare speciale prin ridicarea temperaturii in mod constant si lent ajungand pana la 1500 – 2000 de grade Celsius, deoarece in felul acesta apare acel fenomen numit vitrificare si care reprezinta procesul de topire al siliciului din lut care glazureaza obiectul respectiv, conferindu-i acel luciu pe care il cunoaste toata lumea.

Dar pentru proiectul pe care vi l-am pregatit in acest articol este foarte buna aceasta pasta care se numeste FIMO si care se gaseste si la noi (trebuie doar sa o cautati sub aceasta denumire si gasiti o multime de site-uri de unde o puteti procura).


Asadar daca vreti sa va petreceti timpul intr-un mod creativ si vreti sa incercati acest proiect, iata etapele pe care ar trebui sa le urmati:

Scoateti la imprimanta un desen care va place si modelati pasta.

obiecte decorative

Trasati liniile fine cu ajutorul unui obiect ascutit.

obiecte decorative

obiecte decorative

obiecte decorative

Colorati cu praf de farduri.

obiecte decorative

Lasati sa se usuce la aer.

obiecte decorative

sursa foto

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI