Ce trebuie sa stii despre despre fosa septica ecologica

Ce trebuie sa stii despre despre fosa septica ecologica

In cazul in care ti-ai construit o casa intr-o zona in care nu exista sistem de canalizare, atunci ai nevoie de o fosa septica. Aceasta este mult mai eleganta in comparatie cu o hazna sau cu o latrina, asa ca iti vom prezenta cateva detalii despre acest echipament.


Fosa septica este sistemul in care se aduna materialele grosiere si fecaloide, sistem in care aceste materiale se dizolva cu ajutorul bioactivatorilor. Apoi, ele sunt antrenate de apa si ajung in campul de drenaj.

Daca si tu esti hotarat sa optezi pentru o astfel fose septice, in articolul de astazi iti prezentam cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii.

Materialele din care se face fosa septica

Fosa septica se poate face din beton, fibra de sticla sau polietilena.


1. Despre drenaj

Drenajul reprezinta o retea de tevi gaurite asezate pe pietris si ingropate in pamant. Acest sistem te ajuta sa evacuezi apa utilizata de la canalizare.

2. Despre vidanja

Fosa septica are nevoie de vidanjare aproximativ o data pe an sau o data la 2 ani, in functie de dimensiunea fosei.

3. Se pot infunda tevile de canalizare?

Din pacate, la conductele care au diametrul mare, apa curge cu viteza mai mica si materialele solide raman pe conducta.


Pentru a evita acest lucru, panta conductei dintre casa si fosa septica trebuie sa fie intre 1% si 2%.

4. Fosa septica pe timp de iarna

Fosa septica nu ingheata pe timp de iarna deoarece procesul de fermentare care se degaja pe dinauntru degaja caldura.

5. Alte accesorii

Pentru apa uzata, ai nevoie si de astfel de pompe submersibile care sunt folosite pentru drenaj. Aceste pompe functioneaza in lichidul de pompare. Motorul pompei este inchis ermetic si este izolat de lichidul de pompare.


Cum alegem o fosa septica?

Fosa septica se alege in functie de numarul de persoane din casa respectiva inmultit cu numarul de litri de apa. O persoana poate folosi aproximativ 100-200 de litri de apa pe zi pentru baut, spalat, gatit si tras apa la toaleta.

Fosa septica se ingroapa in pamant, departe de casa si de fantana si nu ai voie sa treci cu masina pe deasupra acesteia.

Fosa septica se ocupa de primirea apei uzate de la casa. Apoi urmatorul pas pe care fosa septica il urmeaza este acela de a separa lichidele de solide. Dupa care, se vor descompune solidele si fosa septica va trimite apa tratata in campul de drenaj.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI