Ce trebuie sa stii inainte de a curata frigiderul si cat de des o faci
Frigiderul este cel mai folosit electrocasnic din gospodaria ta. Atat dimineata, cand ai nevoie de lapte pentru cafea, cat si seara, cand gatesti, folosesti frigiderul si ii soliciti puterea si rezistenta. De aceea, el trebuie curatat corect si intretinut pentru a nu necesita reparatii si pentru a functiona la capacitatea sa maxima.
Descopera cum sa il cureti, dar si alte trucuri ce iti vor fi de folos cand vine vorba de folosirea si ingrijirea frigiderului tau.
Ce trebuie sa stim inainte de curatarea frigiderului
Atunci cand vorbim de curatarea frigiderului, nu discutam doar de stergerea lui de bacterii sau urme, ci si de verificarea alimentelor.
Pentru a te asigura ca membrii familiei nu gusta din preparate care au expirat sau care si-au modificat gustul, asigura-te zilnic ca verifici alimentele si le arunci pe cele care au stat prea mult in frigider. De la fructe, lactate, pana la feluri de mancare gatite sau pachete de mezeluri, toate trebuie consumate cat inca sunt in stare proaspata, sigura pentru sanatatea noastra.
Inainte de a curata frigiderul, asigura-te ca ai aruncat toate produsele expirate.
Alege o astfel de combina frigorifica volum mare daca ai o familie numeroasa pentru a te asigura ca nu suprasoliciti un frigider micut.
Cat de des se curata frigiderul
In functie de cat de des gatesti si depozitezi alimentele aici, curata frigiderul in profunzime o data pe luna sau o data la fiecare doua saptamani.
Amana curatarea frigiderului cu cateva zile daca alimentele pe care le ai aici se vor degrada in perioada in care le scoti la temperatura camerei.
Cum se curata corect frigiderul
Scoate alimentele din frigider si depoziteaza-le intr-un spatiu in care sa nu se altereze. Apoi, scoate toate rafturile si curata-le cu o solutie realizata din putin otet si bicarbonat de sodiu. Foloseste solutia preparata cu otet doar pe sticla deoarece otetul poate coroda plasticul. Pentru a curata plasticul foloseste o solutie preparata din apa calduta si detergent de vase.
De asemenea, curata rafturile din sticla cu apa la temperatura camerei deoarece apa fierbinte ar putea sa crape sticla atunci cand aceasta este rece.
Interiorul frigiderului poate fi curatat cu o solutie pentru frigidere. Lasa cateva momente frigiderul sa se aeriseasca dupa ce l-ai curatat pentru a scapa de eventualele mirosuri.
In ceea ce priveste dezghetarea, acum exista astfel de frigider cu 2 usi no frost, functie care nu mai necesita dezghetarea periodica si manuala a frigiderului. Acest lucru nu ne scapa insa de curatarea constanta a frigiderului.
Dupa ce ai curatat frigiderul, foloseste o carpa din bumbac si sterge-l. Asigura-te ca este complet uscat inainte de a il pune din nou in functiune.
Mentinerea corecta a frigiderul
Pentru a evita ca in frigider sa existe miros de mancare, pune inauntru o farfurioara cu doua linguri mari de bicarbonat de sodiu sau cateva boabe de cafea.
De asemenea, asigura-te ca pe usa frigiderului nu tii alimente precum laptele sau alte sosuri ce se pot strica rapid. Foloseste acest spatiu pentru a depozita apa sau alte condimente care nu se altereaza usor.
sursa foto: Pixabay