Ce trebuie să știm înainte de a executa foraje puturi de apă

Ce trebuie să știm înainte de a executa foraje puturi de apă

Investiția într-un puț de apă reprezintă o etapă importantă pentru o casă sau pentru dezvoltarea unei afaceri. Din acest motiv, este bine să adunăm cât mai multe informații pentru a lua cea mai potrivită decizie. 


Mai jos veți găsi câteva sfaturi care ar trebui să fie cunoscute înainte de a executa puțul de apă.

Alege o firmă competentă de foraje puturi 

În cazul în care doriți să executați foraje pentru apă, este important să alegeți un executant de foraje puturi competent, deoarece puțurile moderne, cele care folosesc tubulatură PVC, nu mai pot fi adâncite sau reparate. Ori se face un lucru bun de la început, ori rezultatul vă va lăsa un gust amar. 

Un foraj profesional necesită utilaje performante, capabile să perforeze rocile la adâncimi medii și mari. Căutați firme de foraj care execută forajul mecanizat pentru a capta apa din adâncime curată și nepoluată.


Verifică date despre alte foraje puturi de apă din zonă 

Puteți să vă faceți o idee generală despre potențialul acvifer al zonei unde se dorește să se execute forajul de apă întrebând persoanele din zonă dacă au foraje puturi, la ce adâncime sunt, cu ce tehnologie de foraj au săpat, ce debit au obținut. În acest fel, puteți afla informații locale importante.

Bineînțeles, trebuie să vă consultați și cu specialiștii în foraje, deoarece detaliile fine sunt cunoscute de aceștia. Dar este important să vă faceți o imagine de ansamblu.

Cere mai multe oferte pentru foraje puțuri 

Este important să cereți mai multe oferte, deoarece puteți compara modul de lucru, materialele folosite, prețul și în acest fel puteți alege cel mai bun raport calitate-preț. 


Nu întotdeauna cel mai ieftin este cel mai bun și nu întotdeauna cel mai scump este cel mai bun în raportul calitate-preț.

Există mai multe firme de foraje puturi, unele mai profesioniste, altele mai puțin profesioniste, și vă puteți face o părere de ansamblu despre firmele care oferă servicii de foraj.

Comunică firmei de foraj debitul dorit

Pentru a nu avea surprize la final, comunicați firmei de foraj debitul de care aveți nevoie. În cazul în care nu știți de ce debit aveți nevoie, întrebați alte persoane care au investiții similare. 


De exemplu, dacă doriți să înființați o cultură de afine pe o suprafață de 3 hectare, întrebați alte persoane care au culturi de afine, chiar dacă cultivă o suprafață mai mare. 

Prin împărțirea debitului la numărul de hectare, obțineți debitul pentru un hectar, apoi înmulțimiți debitul cu numărul de hectare pe care doriți să le irigați și obțineți debitul de care aveți nevoie.

Verifică dacă utilajul poate ajunge la punctul de foraj 

Există fel și fel de instalații de foraj, unele mai mici, altele foarte mari, de dimensiunile unui camion. Întrebați firma de foraj despre dimensiunile utilajului și verificați dacă există vreun impediment în a ajunge la locație.

În cazul în care dimensiunile utilajului sunt prea mari, verificați dacă acea firmă are și utilaje de dimensiuni mai mici. 

De asemenea, comunicați firmei de foraj și spațiul liber în care se poate executa lucrarea de foraj; în general, trebuie să existe un spațiu minim de 8 m lungime pe 8 m lățime și 8 m înălțime.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI