Chec de post – mult mai delicios decât cel cu lapte și ouă

Acest desert delicios este numai bun de preparat în Postul Crăciunului atunci când ți-e poftă de ceva dulce. Nu aveți nevoie de multe ingrediente! 


Chec de post – desert delicios

Acest chec de post este la fel de delicios precum varianta tradițională, dacă știm ce ingrediente să folosim. Există un ingredient care poate înlocui cu succes laptele din compoziție, iar desertul va ieși la fel de delicios.

Suntem în Postul Crăciunului, așa că poate fi destul de dificil să ne bucurăm de dulciurile preferate. Acest chec poate fi pregătit fără lapte sau ouă.

Este o rețetă destul de simplă, iar rezultatul nu dezamăgește dacă respectați pașii de preparare, unde mai pui că este și un preparat sănătos.


Pentru a-l prepara, aveți nevoie și de suc de portocale. Îi adaugă savoare și o textură pufoasă!

Ingrediente:

  • 250 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 100 ml ulei (de preferat, un ulei neutru, cum ar fi cel de floarea-soarelui)
  • 150 g zahăr
  • 500 g făină
  • 10 g praf de copt
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Coaja rasă de la o portocală
  • 3 linguri de gem de caise
  • 2 linguri de cacao
  • Un praf de sare.

Cum se face:

Într-un bol încăpător, toarnă sucul de portocale, adaugă zahărul și amestecă până când acesta se dizolvă complet. Adaugă apoi uleiul și mixează până când obții o compoziție omogenă.

Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Adaugă coaja rasă de lămâie și de portocală, care vor da checului un parfum mai intens și foarte plăcut.


Încorporează apoi treptat amestecul de făină în cel lichid, folosind o spatulă sau un tel. Amestecă ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a păstra compoziția aerată. Adaugă apoi gemul de caise. Acesta va oferi un plus de umiditate și un gust subtil, completând aromele fructate.

Toarnă trei sferturi din compoziție în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Pentru un efect marmorat, oprește o parte din compoziție, amestec-o cu două linguri de cacao și toarn-o deasupra. Poți crea diferite modele cu ajutorul unei furculițe.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade celsius. Pune tava în cuptor prntru 40 – 50 de minunte, până când checul se coace sau până când trece testul scobitorii. După ce scoți checul din cuptor, lasă-l să se răcească în tavă timp de 10-15 minute, apoi îl poți scoate din formă.


Sursa foto: retetefeldefel.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI