Colectarea apei de ploaie, o metoda excelenta de economisire

0
26579
colectarea apei de ploaie

Colectarea apei de ploaie, o metoda excelenta de economisire

Colectarea apei de ploaie te ajuta sa economisesti, dar este excelenta si pentru consum, treburi casnice si pentru ingrijirea gradinii.


Apa de ploaie este mult mai benefica pentru plante deoarece are un pH neutru si este lipsita de saruri minerale. Mai mult decat atat, ea este benefica si pentru parul nostru.

Apa de ploaie, excelenta intr-o gospodarie

Aduna si tu apa de ploaie in astfel de butoaie si vei economisi foarte multa apa pe care, in mod normal, o consumai. O poti folosi atat pentru a uda florile, cat si pentru a gati cu ea si pentru a te spala.

Datorita faptului ca este atat de sanatoasa si pura, ea poate fi utilizata atat pentru a uda gradina cu flori, fructe sau legume, cat si pentru gospodarie.


Mai mult decat atat, o poti folosi fara probleme pentru diferitele aparate pe care le ai in casa deoarece ea nu contine calcar, deci nu le afecteaza.

Colectarea apei de ploaie

Colectarea apei de ploaie se face in recipiente sterile. In acest mod, vei sti sigur ca nu pierzi din beneficiile acestei ape si te bucuri de toate proprietatile ei excelente.

Tine cont de faptul ca apa trebuie pastrata in spatii cu temperaturi de pana la 10 grade. Pastreaza apa intr-un loc ferit de lumina.


Multe zone din tara au apa din put foarte dura. De aceea, sa colectezi aceasta apa de ploaie inseamna sa ai, gratuit, o apa excelenta pentru gospodaria ta.

De asemenea, exista si zone din tara noastra unde apa se gaseste foarte greu, iar atunci cand se gasesc izvoare micute acestea seaca foarte rapid. In acele zone, cel mai bine este sa alegi astfel de sisteme pentru a colecta apa de ploaie si pentru a o folosi in gospodaria ta.

sursa foto: Pinterest