Combate mana cu aceste metode simple si ecologice

0
2298

Combate mana cu aceste metode simple si ecologice

Una dintre problemele cu care ne confruntam in gradina este mana. Afla cum poti scapa de ea cu ajutorul acestor metode ecologice. Aceasta boala este provocata de ciupercile microscopice si este foarte dificil de prevenit, dar este foarte greu sa o si combati odata ce ea a aparut.


Sunt convinsa ca multi dintre voi ati vrea sa scapati de mana, fara sa aplicati metode chimice.

Combate mana folosind lapte

Laptele previne infectiile fungice si este folosit de foarte mult timp de catre agricultori.

S-a dovedit stiintific faptul ca tratamentele cu lapte previn mana mult mai eficient decat o face orice alt produs chimic.


Reteta cu lapte pentru a comabate mana

Ai nevoie de 5 parti de apa si o parte de lapte. Amestecati totul si veti obtine o solutie pe care o puteti folosi pentru a stropi rosiile.

Cel mai eficient este sa folositi laptele natural, de la vaca. Bineinteles, in lipsa de altceva, puteti sa folositi si laptele pe care il gasiti in magazine, insa laptele provenit direct de la vaca este cel mai eficient, cel mai natural si cel mai bun.

Reteta cu zer pentru a combate mana

Pentru a preveni aparitia manei, mai puteti folosi o reteta care se prepara cu zer, in cazul in care nu aveti lapte. Daca folositi zer, folositi o cantitate mai mica deoarece acest produs contine grasimi si poate sa iti afecteze rosiile.


La ce culturi poti folosi acest amestec cu lapte?

In afara de rosii, mai poti folosi tratamentul pentru a combate mana de la zucchini, castraveti, vita-de-vie, dar si de la trandafiri.

Cum mai puteti preveni mana?

Aceasta boala poate sa iti afecteze serios toata cultura. Pentru a preveni mana, aveti grija sa dezinfectati periodic conductele de apa, sa va spalati pe maini inainte sa curatati plantele, dar si sa indepartezi imediat frunzele pe care le observi bolnave.

 

Voi ce tratamente folositi pentru a scapa de mana?


sursa foto: Pixabay