Confectionarea si decorarea lumanarilor pentru o atmosfera magica – Partea I

Confectionarea si decorarea lumanarilor pentru o atmosfera magica – Partea I

Descopera cum aceste idei pentru confectionarea lumanarilor si decorarea lor pot fi ideale pentru tine. Lumanarile confectionate chiar de tine pot avea arome personalizate, facand atmosfera magica intr-o perioada atat de speciala precum sunt sarbatorile de iarna.


Cum confectionam lumanarile, de ce materiale avem nevoie, dar si ce tip de ceara alegem? Discutam despre toate aceste aspecte in articolul de astazi pentru ca tu sa poti sa iti confectionezi singur lumanarile parfumate. Le poti oferi cadou sau le poti pozitiona in casa pentru o atmosfera de vis.

Materialele de care ai nevoie pentru a confectiona lumanari – Decorarea lumanarilor parfumate

Ai nevoie de:

  • aragaz
  • vas pentru fierberea apei
  • vas pentru a topi ceara
  • parafina sau stearina (granule)
  • parafina solida (in bloc)
  • gel pentru lumanari
  • pigmenti
  • esenta de parfum
  • fitil
  • matrite
  • bete de frigarui
  • pasta modelaj
  • andrea sau vergea metalica.

Tipuri de ceara pentru lumanari

Pentru a confectiona lumanari, poti alege intre: ceara de albine, parafina, stearina sau gel pentru lumanari.


Ceara de albine este cea mai veche materie prima pentru a confectiona lumanarile. Se gaseste sub forma de foi si raspandeste o aroma tare placuta, persistenta. Temperatura de topire este de 65 de grade Celsius.

Inspira-te si din aceste idei frumoase de lumanari cu aroma de Craciun.

Parafina este cea mai ieftina si este usor de modelat. O puteti gasi si voi in magazinele de hobby. Se topeste la 54 de grade Celsius si se comporta foarte bine la turnare. Este ideala pentru incepatori.


Stearina este o materie prima de culoarea opalului si temperatura de topire este ceva mai mare, de 74 de grade Celsius.

Gelul pentru lumanari este o ceara gelatinoasa, transparenta. Acest gel este ideal pentru obiectele mici pe care vrei sa le pui inauntru si vrei sa se vada: pietricele, scoici sau monede. Temperatura de topire este foarte mare, de 95 de grade Celsius.

Fitilul folosit

In ceea ce priveste fitilul ales, in magazinele de hobby gasesti fitiluri cu picior de metal sau fara, fitil cerat sau de bumbac. Alege fitilul in functie de marimea lumanarii. Ai grija ca acesta sa nu fie prea lung deoarece atunci cand arde flacara, aceasta va degaja mult fum.


Esenta de parfum

Esenta de parfum se amesteca in ceara topita, inainte ca aceasta sa fie turnata in forma dorita. Nu pune multa esenta de parfum deoarece este foarte concentrata.

Pigmentul pentru lumanarea pe care vrei sa o faci

Pigmentii se gasesc sub forma de pastile, praf sau in bloc si sunt coloranti pentru lumanarile noastre.

Descopera si aceste 2 retete de lumanari pe care le poti face singur, acasa.

Matritele pentru turnarea lumanarilor

Noi iti recomandam sa achizitionezi matrite termorezistente, ideale pentru orice tip de proiect. Poti alege si obiecte pe care deja le ai acasa, recipiente precum cutiile goale de racoritoare. Acestea au interiorul de aluminiu si nu se va scurge ceara.

In galeria foto de mai jos iti prezentam o serie de idei pentru modele de lumanari absolut superbe, iar intr-un articol viitor vom reveni cu detalii despre tehnicile de turnare. In acest fel, tu vei putea sa creezi singur, acasa, lumanari parfumate.

Lumanari decorative – Usor de realizat, spectaculoase ca aspect

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI