2 Retete de lumanari parfumate pe care le poti face singur, acasa

0
4408
lumanari parfumate

2 Retete de lumanari parfumate pe care le poti face singur, acasa

Parfumul raspandit de lumanari, caldura si lumina acestora creeaza o stare de bine si pot sa transforme in totalitate design-ul unei incaperi. De aceea, te indemnam sa creezi propriile lumanari parfumate. In acest fel, vei sti ca ingredientele pe care le pui sunt naturale, parfumul poate fi ales chiar de tine si, mai mult decat atat, aceste lumanari pot fi cadouri ideale pentru prietenii tai.


Descopera cum aceste lumanari parfumate pot sa transforme ambientul din incapere in totalitate. Incearca aceste retete pentru a iti impresiona musafirii atunci cand ii inviti la masa.

Reteta pentru lumanari parfumate preparate acasa

Indiferent de care este aroma pentru care optezi, lumanarile facute acasa au cateva ingrediente de baza. Pentru a le prepara, ai nevoie de:

  • granule de ceara (parafina);
  • stearina;
  • pigmenti;
  • fitil din bumbac.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa topesti parafina. Aceasta este materia prima folosita cel mai des pentru a confectiona lumanari. Se gaseste in magazinele de specialitate, este usor de modelat si se topeste la aproximativ 54 de grade Celsius. Parafina se topeste la bain-marie si apoi se pregatesc lumanarile pentru a fi turnate.


Ai nevoie de un suport pentru lumanari in mijlocul caruia sa fixezi un fitil din bumbac.

Dupa ce ai topit parafina, se toarna lumanarea cu pereti exteriori. Apoi, in cateva ore ceara se va intari. Se scoate recipientul din interior, la fel si lumanarea din matrita pentru turnarea lumanarilor.

Calculeaza cantitatea aproximativa de ceara pentru o matrita. Umple acea forma (matrita) cu apa. Pentru a te orienta, ai nevoie de 100 de ml de apa pentru 90 de grame de ceara solida.


Lumanare decorativa ornata cu servetele

Lumanarile decorate cu servetele sunt deosebit de frumoase, ideale pentru a fi pozitionate pe masa ta si, in functie de modelul ales, pot sa iasa in evidenta in modalitati frumoase.

In magazinele hobby gasiti adezivi speciali pentru lumanari. Dupa aplicarea unui strat de adeziv se intinde servetelul pe suprafata aleasa, apoi cu ajutorul unei carpe se scot bulele de aer de sub servetel. Dupa intarire, suprafata se mai da cu un strad de adeziv. In final, lumanarea se orneaza cu dantela si cu o panglica.

Lumanare parfumata decorata cu flori uscate

Daca vrei ca lumanarile pe care le faci sa fie absolut superbe, unice, atunci te sfatuiesc sa optezi pentru decorarea lor cu flori uscate.


Dupa intarirea lumanarii, pe cate o suprafata foarte mica se aplica putina ceara topita cu pensula, dupa care se lipesc florile uscate. Dupa ce s-a decorat de jur imprejur, lumanarea se scufunda in ceara topita.

Descopera si aceste 22 idei de aranjamente spectaculoase din lumanari decorative

sursa foto: Pinterest