Dormitor mic? Inspira-te din aceste 31 idei de maximizare a spatiului!

Dormitor mic? Inspira-te din aceste 31 idei de maximizare a spatiului!

Majoritatea persoanelor care locuiesc la bloc se confrunta cu problema unui dormitor mic si inghesuit.


Punand in aplicare trucurile ingenioase din articolul de mai jos, poti economisi spatiu pretios. Important este ca in acest loc, care ar trebui sa fie relaxant si linistit, sa nu te simti inghesuit si sufocat pentru ca tu sa te poti odihni si relaxa.

Foloseste spatiul de deasupra patului

Chiar deasupra patului tau, fixeaza cateva dulapuri pentru a depozita lucrurile. Poti economisi mai mult spatiu decat daca pui dulapurile pe un perete liber. Mai bine este sa lasam un perete liber in camera, daca dispunem de spatiu, pentru ca astfel vom simti senzatia de incapere mare, incapatoare si aerisita.
Spatiul de deasupra patului poate fi usor transformat intr-un mic dressing sau intr-un loc cu dulapuri in care sa depozitam lenjeria de pat.

 

Realizeaza dulapuri cu raft inclus

Dulapurile in care iti depozitezi hainele pot fi comandate cu un raft inclus, raft care sa tina locul unei noptiere. Intr-o noptiera mica nu poti depozita multe lucruri si aceasta poate sa ocupe spatiul ineficient.


Construieste un pat inalt

Daca nu ai o problema in a dormi pe un pat mai inalt, atunci cand reamenajezi dormitorul poti regandi acest spatiu avand si un loc de depozitare. Daca construiesti patul inalt si cu posibilitate usoara de reglare, vei putea sa ai sub el un sifonier incapator si extrem de util pentru intreaga familie. 

Delimitatorul din capatul patului

Pentru a delimita zona de relaxare din dormitor cu zona de odihna (patul), ai nevoie de un delimitator pentru intimitate. Ce poate fi mai util decat sa realizezi un delimitator stil biblioteca? Poti aranja aici carti, dar poti decora si cu ornamente de interior. Daca faci delimitatorul destul de lung, poti pozitiona pe el si un televizor micut. 

Foloseste-te de spatiul de sub pat!

Spatiul de sub pat poate fi folosit pentru a realiza rafturi acolo. Vei salva spatiu pretios aranjand acolo sosetele sau lenjeria de pat. 


Spatiul de deasupra usii, un loc perfect pentru depozitare

Daca locuiesti la casa si nu ai usa construita pana in tavan, poti salva spatiul de deasupra usii pentru a realiza dulapuri pentru hainele. Depoziteaza acolo hainele care nu sunt folositoare in acest sezon, aceste dulapuri fiind mai greu accesibile si vei vedea cat spatiu o sa economisesti! 

Chiar daca ai un dormitor mic, nu trebuie sa te descurajezi. Cu ajutorul unor trucuri eficiente, poti economisi o multime de spatiu!

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI