Constructii usoare din lemn atasate casei – Idei de amenajari exterioare cu pergole

0
3926

Constructii usoare din lemn atasate casei – Idei de amenajari exterioare cu pergole

Un ansamblu din lemn construit in prelungirea casei, chiar si dupa ce aceasta a fost terminata, este pergola. Pentru cei ce nu stiu, pergolele sunt acele constructii usoare realizate din barne din lemn si care se pot atasa exteriorului locuintei pentru a o infrumuseta, iar astazi am ales ca idei de amenajari exterioare pergolele ridicate in prelungirea acesteia.


Pergolele mai pot fi construite si individual, in gradina spre exemplu, insa astazi ne rezumam doar la cele de langa casa.

Poate va intrebati de ce am ales sa prezentam tocmai astfel de idei de amenajari exterioare. In primul rand pentru ca asemenea constructii fac din designul casei unul special cu accente rustice si apoi pentru aerul elegant pe care il confera locului respectiv.

O alta idee interesanta pare a fi aceea a construirii pergolelor pe mai multe nivele, una din imagini exemplificand acest lucru.


Pentru a pastra acel accent rustic de care vorbeam mai inainte, indicat ar fi ca stalpii sa ramana la nuanta lemnului natural, un strat de lac incolor fiind suficient.

Insa noua ne plac si acele pergole vopsite in alb, deoarece albul inseamna curatenie, puritate si veselie.

Asadar daca te afli in plina amenajare a exteriorului casei, te invitam sa te inspiri din ideile de astazi care iti ofera posbilitatea sa afli cele mai potrivite modele de pergole pentru o curte frumos amenajata.


Daca v-au placut aceste idei de amenajari exterioare, le puteti comenta pe pagina noastra de facebook.

Priviti si inspirati-va!

amenajari exterioare

amenajari exterioare

amenajari exterioare

Pergola, un bun suport pentru florile curgatoare.


amenajari exterioare

Idei de pergole amenajate cu flori.

Pergole construite pe mai multe nivele.

Pergola construita dupa conturul scarilor.

Inainte de amenajarea cu ansamblul din lemn.

Dupa construirea pergolei.

Amenajarea aleilor inguste de langa casa cu pergole.

sursa foto