Bucătărie mică – Modalități diferite și creative de a decora și amenaja

Bucătărie mică – Modalități diferite și creative de a decora și amenaja

O bucătărie mică poate părea o provocare, dar cu puțină creativitate poți transforma acest spațiu într-un loc funcțional, estetic și plin de personalitate.


Culori luminoase și deschise

Alegerea culorilor potrivite este esențială într-o bucătărie mică.

Optează pentru culori luminoase și deschise, cum ar fi alb, crem, sau nuanțe pastelate. Aceste culori reflectă lumina și creează iluzia unui spațiu mai mare.

Spații de depozitare inteligente

Maximizarea spațiului de depozitare este importantă în bucătăriile mici.


Utilizează dulapuri și rafturi la înălțime pentru a profita de spațiul vertical. Poți chiar să adaugi suporturi sau cârlige pe ușile dulapurilor pentru a depozita tigăi sau ustensile.

Idei practice și eficiente pentru a decora o bucătărie multifuncțională

Mobilier modular

Mobilierul modular și extensibil este perfect pentru bucătăriile mici. Poți să alegi mese și scaune pliante sau extensibile pentru a economisi spațiu atunci când nu sunt folosite.

Blaturi retractabile pentru o bucătărie mică

Dacă spațiul pentru gătit este limitat, poți să adaugi blaturi retractabile care pot fi extinse atunci când ai nevoie de spațiu suplimentar. Apoi, le poți replia când nu sunt folosite.


Utilizarea zonelor neobișnuite

Gândește-te la utilizarea spațiilor neobișnuite în bucătărie. Poți adăuga rafturi de-a lungul peretelui sau deasupra ușilor pentru a depozita obiecte mici sau condimente.

Oglinzi și sticlă

Oglinzile pot crea iluzia spațiului și pot reflecta lumina în întreaga bucătărie.

Poți adăuga oglinzi pe ușile de la dulapuri sau pe peretele din spatele blatului de lucru. De asemenea, ușile de sticlă la dulapuri pot face bucătăria să pară mai deschisă și mai luminoasă.


Lumină adecvată

Iluminarea corectă este esențială în bucătărie.

Adaugă lumină sub dulapuri, lustre sau spoturi pentru a ilumina fiecare colțișor al bucătăriei. Luminile calde pot face locul să pară mai prietenos și mai spațios.

Decor minimalist

În bucătăriile mici, mai puțin înseamnă adesea mai mult.

Evită aglomerația de obiecte de decor și menține un aspect minimalist. Câteva obiecte decorative bine alese pot adăuga personalitate fără a supraîncărca spațiul.

Incorporarea unui perete accent

Un perete accent într-o culoare sau textură diferită poate adăuga caracter și un punct focal în bucătărie. Alege un perete pe care să-l evidențiezi cu ajutorul vopselei sau a unor plăci decorative.

Mobilier multifuncțional

Înlocuiește mobilierul tradițional cu piese multifuncționale, cum ar fi un scaun care poate fi transformat într-un scăunel de bucătărie sau o masă care poate servi și ca birou.

Decorarea și amenajarea unei bucătării mici poate fi o provocare, dar cu strategii inteligente și idei creative, poți să creezi un spațiu funcțional și atrăgător care să îți reflecte personalitatea și gusturile.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI