Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi aparatul de aer conditionat
Sa alegi aparatul de aer conditionat nu este deloc o decizie usoara, mai ales atunci cand trebuie sa tii cont de o serie de factori. Dimensiunea incaperii, filtrul de aer, puterea aparatului, dar si bugetul pe care il ai disponibil, toti acesti factori trebuie luati in considerare pentru alege unul dintre aceste aparate de aer conditionat.
Puterea aerului conditionat
Puterea instalatiei de climatizare este extrem de importanta vine vorba de alegere unui aer conditionat.
Puterea aparatele de aer conditionat se masoara in British Thermal Unit – BTU. Un astfel de aparat de aer conditionat 12000 BTU este ideal pentru un suprafete de 25-35 metri patrati.
Pentru o suprafata de 40-50 metri patrati iti recomandat puterea de 18.000 BTU, iar pentru suprafete de 60-70 metri patrati, 24.000 BTU sunt ideali.
Consumul de energie
Consumul de energie este un alt factor important de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un aparat de aer conditionat. Echipamentele din clasele energetice A si A+ sunt cele mai economice, iar diferentele de consum dintre acestea si echipamentele din clasele B, C si D ajung pana la 40%.
Nivelul de zgomot
Este important ca aparatul tau de aer conditionat sa aiba o capacitate mare, o performanta energetica, insa si nivelul de zgomot este important. Cu toate acestea, aparatele cele mai noi sunt tot mai silentioase, astfel incat nu ar trebui sa fii deranjat de zgomotul acestuia.
Daca ai posibilitatea, pentru a fi sigur, cel mai bine este sa testezi sistemul de climatizare pentru a vedea ce nivel de zgomot are.
Functiile pe care le are aparatul
Performanta aparatului de aer conditionat difera de la un echipament la altul. Cu cat aparatul are mai multe functii, cu atat acesta va fi si mai scump. De exemplu, unele aparate de aer conditionat o functie de auto curatare, de programare, dar si de comenzi prin Wi-Fi.
Toate aceste lucruri fac ca utilizarea aparatului sa imbunatateasca confortul tau, dar si sa te ajute sa economisesti energie sau sa programez aerul ca atunci cand ajungi acasa sa fie incaperea racoroasa.
Functia de purificare
Functia de purificare este o functie care iti ofera o calitate a aerului mai mare. Aceasta functie nu doar ca este utila, dar este si influentabila pentru sanatatea ta si a familiei tale.
Functia de autocuratare
Functia de autocuratare te scuteste de munca de intretinere a aparatului de aer conditionat. Aparatele care nu au aceasta functie trebuie curatate o data la 6 luni de zile, iar filtrele lor trebuie inlocuite complet.
Functia de dezumidificare
Aparatul de aer conditionat poate sa aiba si o functie de dezumidificare. Acest lucru ajuta, mai ales daca vine vorba de persoanele care locuiesc intr-o incapere unde umiditatea aerului este mare.
Umiditatea marita a aerului duce la probleme precum mucegaiul si igrasia, probleme pe care nimeni nu-si doreste sa le aiba.
sursa foto: Pinterest