Gardul, cartea de vizita a gospodariei tale – Galerie foto + Sfaturi utile

Gardul, cartea de vizita a gospodariei tale – Galerie foto + Sfaturi utile

Gardul este cartea de vizita a gospodariei tale, un accesoriu ce poate sa infrumuseteze locul, dar este si necesar. Cu toate acestea, gardul scoate in evidenta gospodaria si o face sa fie mai eleganta.


Pentru marginile gradinilor si izolari interne, gardurile de lemn constituie o optiune economica si potrivita. Daca sunt construite si intretinute cum trebuie, ele pot rezista multi ani. Tratati lemnul cu substante speciale pentru prezervare, la fiecare cativa ani.

Instalarea unui gard si pregatirea spatiului

Inainte sa instalati un gard care sa marcheze granita intre terenul dvs. si al vecinului, cadeti intai de acord cu acesta al cui este gardul si cine este insarcinat cu intretinerea lui.

De asemenea, cadeti de acord asupra locului exact unde trebuie sa fie gardul. Prin intermediul acesto aspecte lamurite, veti evita eventualele discutii de mai varziu pentru o bucatica de gradina.


Odata ce va hotarati asupra pozitiei gardului, mutati cat mai multe plante din zona cu linia lui. Daca un copac e in drum, va trebui sa-l incorporati in gard.

Infrumusetarea usilor, ferestrelor si gardului cu flori absolut spectaculoase

Ce trebuie sa evitam atunci cand construim gardul

Uitati-va cu atentie la sol, pentru a va asigura ca nu contine obstacole, cum sunt vechile fundatii de beton. Daca gasiti asa ceva, inlaturati-le. Cuiele metalice nu sunt bune pentru a sustine gardurile de lemn in locurile unde pamantul ingheata in profunzime. Aici trebuie sa infigeti pari in beton, cel putin la 30 cm sub linia de inghet.

Daca solul e in panta, fie construiti un gard in panta – potrivit in cazul sistemelor cu lambriuri – sau urmati contururile solului si pozitionati individual fiecare scandura.


O cale rapida si usoara de a face un gard este folosirea panelelor. Scandurile sau traversele orizontale formeaza o unitate fixata spre pari. Afundati tarusii in beton sau folositi cuie metalice. Sistemele de panel difera, find de diferite tipuri, imbinate (formeaza un gard solid) sau din impletituri (ofera un paravan mai ucor). S-ar putea sa fiti nevoiti sa taiati ultimul panel pentru a se potrivi.

Flori magice pozitionate de-a lungul gardului sau langa zidul casei tale

Gardul, un accesoriu ideal pentru casa ta

Gardurile sunt foarte bune pentru a domoli puterea vantului. Ele mai degraba incetinesc viteza vantului decat sa il blocheze ca un zid, fapt care provoaca turbulente pe cealalta parte. Cel mai potrivit tip de gard este cel care permite trecerea vantului prin el. Puteti achizitiona garduri speciale impotriva vantului, pentru zone mai mari, dar acestea nu sunt la fel de atractive ca si gardurile de lemn.

Pastrati-va gardul in conditi bune, vopsiti-l regulat si aplicati solutii pentru prezervare. Daca gardul s-a decolorat, ganditi-va sa-l revopsiti cu o vopsea pentru lemn.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI