Cum amenajam portiunea cu gardul – Idei de design

Cum amenajam portiunea cu gardul – Idei de design exterior

Dupa parerea noastra, portiunea cu gardul este o portiune monotona din punct de vedere estetic. Si spunem asta din proprie experienta. De asemenea ar trebui sa mai spunem ca pe marginea interioara a gardului nu ar trebui plantati decat pomi fructiferi pitici, tuia sau vita de vie. De ce? O sa raspundem imediat la aceasta intrebare. Dar mai inainte de asta, aflati ca tema articolului de astazi este despre cum amenajam portiunea cu gardul.


Ca sa raspundem la intrebarea de mai inainte, recunoastem deschis ca la vremea respectiva am avut neinspirata idee de a planta in preajma gardului un cais si un visin, care intre timp au devenit niste copaci falnici, fapt ce a dus la obturarea vederii de ansamblu a casei. Nimic rau in asta. Ba chiar ne bucuram an de an de fructe proaspete si delicioase, dar mai ales sanatoase. Insa puteam infrumuseta acea portiune si altfel. Spre exemplu ridicand o copertina din vita de vie sau plantand flori, lasand pomii pentru a fi plantati in zonele mai aerisite din curte.

cum amenajam portiunea cu gardul cum amenajam portiunea cu gardul cum amenajam portiunea cu gardul

Cum amenajam portiunea cu gardul cat mai estetic

Este de la sine inteles ca pentru a scoate din monotonie o astfel de portiune ar trebui sa o amenajam cu multe flori. Plantele de sezon sunt cele care dau cu adevarat culoare unui spatiu anost din punct de vedere estetic. Nu ne credeti? Priviti!

Idei de a amenaja gardul cu ghivece pline de flori

Personal, nu obisnuim sa amenajam o astfel de portiune cu ghivece agatate de stalpii de rezistenta. Insa trebuie sa recunoastem ca si aceasta idee este una buna. Iata!


Specii de flori care scot in evidenta spatiul cu gardul

Nu am vrea sa enumeram acum toate speciile de flori cu care s-ar putea infrumuseta un asemenea spatiu, insa nu putem sa nu amintim trandafirii, hortensiile sau crizantemele. Iar daca vreti sa aflati cum se ingrijesc hortensiile spre exemplu, va invitam sa deschideti acest articol.

sursa foto

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI