Arta mozaicului transpusa in proiecte DIY colorate pentru casa

Arta mozaicului transpusa in proiecte DIY colorate pentru casa

Mozaicul este o arta frumoasa, este arta de a crea imagini frumoase prin asamblarea unor piese mici din sticla colorata, piatra sau gresie, dar se pot folosi si alte materiale. Mozaicul se numeste o lucrare tehnica decorativa care consta in asamblarea unor piese mici de marmura, sticla, ceramica sau alte materiale lipite intre ele cu mortar sau cu mastic.


Aceste piese sunt, de obicei mici si sunt de diferite culori si materiale si sunt cunoscute sub denumirea de tesserae. Acestea sunt folosite pentru a crea opere de arta, precum mozaicul.

De obicei, aceasta tehnica de arta decorativa se gaseste in catedrale, dar si in alte cladiri culturale. Cele mai vechi modele de mozaicuri au fost gasite in templele din Abra, Mesopotamia si constau intr-un amalgam de piese colorate, scoici si fildesuri.

Arta mozaicului transpusa in proiecte pentru casa

Arta mozaicului poate fi transpusa si in proiecte creative pentru casa ta. Foloseste diferite piese mici de gresie, faianta, dar si sticla colorata pentru a decora si pentru a orna obiectele din casa ta.


De la simple ghivece de flori, pana la peretii casei, toate aceste lucruri pot fi decorate folosind arta mozaicului.

In galeria foto de aici, va aratam cum oamenii au folosit diverse piese mici, de diferite forme si dimensiuni pentru a crea imagini si ornamente superbe. Alege sa realizezi ghivece din blocuri BCA, apoi foloseste arta mozaicului si imaginatia proprie pentru a le decora. 

Realizeaza alei frumoase

Folosind piatra naturala, imaginatia si multa rabdare, poti realiza alei frumoase pentru curtea casei tale. Foloseste diferite modele precum: flori sau fluturi pentru a realiza ornamente frumoase, ornamente care sa iti scoata din anonimat aleile banale de la casa ta. 


Chiar si delimitatoarele pentru gradina pot fi ornate folosind bucatele mici de materiale lipite intre ele sau introduse direct in ciment. 

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI