Cum colectam si folosim apa de ploaie in avantajul nostru – Idei pentru gradina

0
19749

Cum colectam si folosim apa de ploaie in avantajul nostru – Idei pentru gradina

Cei care locuiesc la curte au avantajul de a-si amenaja gradina dupa pofta inimii. Dar si munca este pe masura acestui privilegiu, deoarece nu-i chiar atat de simplu sa intretii o gospodarie, fie ea si mai micuta, iar sapatul pamantului primavara, marcarea straturilor, plantarea florilor dar si al legumelor, fac parte si ele din activitatile curente de pe langa casa.


Multi dintre voi cunoasteti, inca de pe vremea cand mergeati in vacanta la bunici, ca acestia strangeau fiecare picatura de apa care se scurgea de pe casa prin uluce si apoi in butoaie si era cel mai bun mod de a uda straturile din gradina. Acesta este de fapt subiectul zilei de astazi, felul cum putem profita de natura inconjuratoare, prin colectarea apei care cade din cer.

Ne asteptam sa spuneti ca in ziua de astazi exista o multime de mijloace moderne de irigare, dar nu toata lumea si le permite, prin urmare ne-am gandit ca nu ar fi rau sa va inspirati din aceste idei de a colecta apa de ploaie in recipiente mari din plastic sau din lemn.

In imaginile de astazi gasiti o multime de variante prin care puteti folosi butoaiele ca sistem de colectare a apei de ploaie. Asezate la inaltimi diferite si comunicand intre ele prin tevi de plastic, capteaza si aduna suficienta apa de ploaie pentru udat gradina, chiar si decat cea scoasa din pamant cu ajutorul unei pompe care functioneaza pe baza de curent electric, scump de altfel.


Pe langa celelalte avantaje de a locui la curte, iata cum putem face o economie destul de importanta in bugetul familiei, prin cel mai vechi mod de a uda gradina si anume apa de ploaie. Priviti si inspirati-va pe indelete!

gradina

gradina

gradina

gradina

 

sursa foto