Cum poți crea răsaduri de fructe și legume cu hârtie igienică. Trucul genial pe care trebuie să-l știe toată lumea

Știați că puteți crea răsaduri de fructe și legume cu hârtie igienică? Ei bine, conform unor specialiști, puteți realiza o mică grădină în curtea locuinței, cu ajutorul acestui produs. Mai jos vă prezentăm trucul genial pe care trebuie să-l știe toată lumea! Veți rămâne surprinși!


Cum poți crea răsaduri de fructe și legume cu hârtie igienică

Hârtia igienică poate fi un produs excelent și pentru dezvoltarea de fructe, legume sau diferite plante din grădină. Deși pare greu de crezut, hârtia igienică chiar poate ajuta la crea unei grădini pline de fructe și legume. Cel mai important este mediul în care se dezvoltă legumele și plantele. Experții susțin că acestea nu vor crește niciodată într-un mediu întunecat, umed, prea rece sau prea cald.

Germinare cu acest produs ieftin

Într-un filmuleț postat pe pagina TikTok, de către Creative Explained, a fost detaliat procesul de însămânțare a unei lămâi. Cu ajutorul unei semințe, cu puțin pământ, scorțișoară și o cantitate mică de apă, puteți crea răsaduri pentru lămâi.

Această metodă simplă și eficientă de folosire a hârtiei igienice pentru germinarea semințelor poate fi extrem de utilă, mai ales pentru grădinarii amatori sau cei care nu au acces la anumite echipamente de grădinărit mai sofisticate.


Răsad simplu și rapid pentru lămâi

Tot ce trebuie să faceți este să luați o bucată de hârtie igienică, stropiți-o cu apă și peste care așezați un sâmbure din lămâie. Stropiți cu puțină scorțișoară pe deasupra, deoarece este anti-fungică, adică va preveni apariția bolilor menite să strice plantațiile.

Cum se procedează

Apoi, împăturiți hâtia igienică și puteți pune într-un tub de hârtie igienică. Acesta se umple cu pământ, apoi se adaugă totul într-o pungă cu fermoar, care se regăsește în toate magazinele din comerț. Așezați totul într-un loc întunecat și răcoros și așteptați să iasă primele componente ale răsadului.

Ce faceți la final

Când dau rădăcinile răsadului, le puteți introduce deja în pământul din grădină. După ce semințele au germinat și răsadurile au crescut suficient (când au 2-3 frunze adevărate), poți să le transplantezi în ghivece mici cu pământ de flori sau compost.


Pentru a transplanta mai rapid, rupe ușor bucăți din hârtia igienică cu răsaduri și plantează-le direct în pământ. Hârtia igienică se va descompune în sol și nu va afecta rădăcinile. Continuă să îngrijești răsadurile în ghivece, asigurându-le suficientă apă, lumină și nutrienți.

Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI