Cum poți refolosi dresurile de damă în moduri creative și extrem de utile

Cum poți refolosi dresurile de damă în moduri creative și extrem de utile

Dresurile de damă pot fi folosite într-o mulțime de modalități extrem de practice, dar și foarte utile. Acestea se găsesc în fiecare casă și le poți folosi dacă sunt mai vechi sau dacă ai cumpărat mărimea greșită și nu mai ai ce să faci cu acel dres.


Depozitarea cepei

Eliberează raftul din cămară prinzând cepele într-un sul de nailon ce le va asigura o bună aerisire.

Introdu pe rând câte o ceapă într-o parte a unui dres. Împinge prima ceapă până în vârf, apoi poți face un nod deasupra ei pentru a introduce încă o ceapă. Repeta tot procesul pentru fiecare legumă în parte. Agață funia într-o zonă răcoroasă și uscată din bucătăria ta.

Pentru a scoate o ceapă, tot ce trebuie să faci este să tai câte un nod, începând din partea de jos.


Împachetarea păturilor sau pilotelor pentru a le depozita

Dacă dorești să împachetezi fără efort și cât mai strâns păturile și pilotele înainte de a le depozita temporar, tot ce trebuie să faci este să folosești un dres. Înfășoară-le cu unul sau mai multe „elastice” confecționate din dresuri uzate.

Susținerea plantelor

Oferă plantelor fragile și copacilor tineri suportul de care au nevoie. Folosește fâșii din dresuri de damă pentru a lega plantele de țăruși.

Elasticitatea nailonul va face ca acesta să se întindă pe măsură ce răsadurile sau butașii cresc. Spre deosebire de sfoară sau de un fir de lână – care mai degrabă ar face rău tulpinilor dacă le legi prea strâns – dresul este confecționat dintr-un material excelent pentru acest lucru.


Depozitarea bulbilor de flori în timpul iernii

Dresurile sunt foarte bune pentru a depozita bulbii de flori peste iarnă. Ele permit circulația aerului și, prin urmare, împiedică putrezirea lor.

Taie pur și simplu o pereche de ciorapi pe jumătate și introdu bulbii, apoi fă un nod și etichetează fiecare săculeț. Agață totul într-un loc răcoros și uscat. Când va veni primăvara, vor fi gata pentru a fi plantați.

Refolosirea bicarbonatului de sodiu în moduri creative și utile

Stabilizarea pământului din ghivecele cu plante

Atunci când muți o plantă de apartament într-un ghiveci mai mare, așează o bucată de dres de damă pe fundul ghiveciului celui nou. Dresul va acționa ca o căptușeală care va permite excesului de apă să se scurgă, fără a angrena și pământul din ghiveci.


 Confecționarea unei site pentru vopsea

Strecoară vopseaua ca un profesionist folosind un filtru confecționat dintr-o bucată de dres. Astfel, vei îndepărta orice cocoloș dintr-o canistră de vopsea mai veche.

Taie întâi un picior de la un dres, apoi decupează partea de la talpă și fă o despicătură pe toată lungimea. În acest fel, vei obține o porțiune dreaptă de nailon. Taie apoi bucăți de 30 cm, corespunzând unui filtru. Întinde nailonul peste gura unei găletușe sau unui recipient și prindere cu un elastic sau chiar cu betelia dresului. Toarnă încet vopseaua prin el.

Refolosirea unor banale elastice pentru proiecte creative în gospodărie

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI