Refolosirea bicarbonatului de sodiu în moduri creative și utile

Refolosirea bicarbonatului de sodiu în moduri creative și utile

Refolosirea bicarbonatului de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ce se găsește în orice casă. Acesta poate fi utilizat într-o mulțime de moduri diferite, fiind un ingredient principal al spumei extinctoare lor pentru incendii.


Îl poți folosi direct din cutie sau din pliculețele pe care le găsești în supermarket.

Am pregătit pentru tine câteva modalități utile și practice pentru a folosi și tu bicarbonatul de sodiu.

Folosirea ca antiperspirant

Bicarbonatul de sodiu poate fi un deodorant eficient și totodată natural. Aplică la subraț, cu un pămătuf sau aplicator de pudră de față. Ai nevoie doar de o cantitate mică de bicarbonat de sodiu care te va ajuta să stai departe de mirosul neplăcut.


Alinarea picioarelor obosite

Atunci când îți simți picioarele fierbinți, obosită și dureroase, poți apela la o baie calmantă. Aceasta trebuie să conțină 4 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 l de apă.

Pe lângă faptul că îți va relaxa picioarele, bicarbonatul va elimina mirosul de transpirație și scamele strânse între degete pe parcursul zilei.

Igienizarea periuței de dinți

Pentru ca periuțele de dinți ale familiei să fie perfect curate, scufundă-le într-o soluție preparată din 1/4 cană de bicarbonat de sodiu și 1/4 de cană de apă. Lasă periuțele la înmuiat pe parcursul nopții, fie odată pe săptămână sau odată la două săptămâni. Spală-le foarte bine înainte de utilizare.


Îndepărtarea depunerilor de pe capul dușului

Pentru a înlătura depozitele formate pe capul dușului din pricina calcarului din apă, acoperă capul de duș cu o pungă umplută cu 1/4 de cană de bicarbonat de sodiu și o cană de oțet.

Leagă lejer punga la gură astfel încât să permiți ieșirea vaporilor. Lasă soluția să acționeze timp de o oră, apoi scoate punga și dă drumul apei pentru a îndepărta resturile. Nu numai că depunerile vor dispărea, dar dușul va străluci de curățenie.

Refolosirea unor borcane simple – Idei creative și extrem de eficiente

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI