Cum pregătești din timp grădina pentru toamnă

Cum pregătești din timp grădina pentru toamnă

Cum pregătești grădina pentru toamnă?


Pregătirea grădinii pentru toamnă este o etapă esențială pentru a asigura sănătatea plantelor și pentru a obține o recoltă bogată în sezonul următor.

Recoltarea recoltelor mature

Culege legumele și fructele mature înainte de venirea primelor înghețuri. Astfel, vei evita deteriorarea acestora și vei putea profita de ultimele roade ale verii.

Curățarea plantelor vechi

Înlătură plantele care au început să se usuce sau să înflorească. Prin această măsură, vei preveni răspândirea bolilor și vei face loc pentru noile culturi sau pentru plantele de toamnă.


Îngrășăminte și sol

Adaugă compost sau îngrășăminte naturale în sol pentru a-l hrăni și pentru a-l pregăti pentru noile plante. Un sol sănătos va sprijini o creștere robustă a plantelor în toamnă și în sezonul următor.

Plantare pentru toamnă

Plantează legume și flori care prosperă în toamnă și iarnă, cum ar fi spanacul, varza de toamnă, ceapa și usturoiul. Pregătind solul din timp, vei oferi acestor culturi un mediu propice pentru creștere.

Protecție împotriva dăunătorilor

Instalează măsuri de protecție pentru a preveni atacul dăunătorilor și a păsărilor. Folosește plase de protecție sau alte dispozitive pentru a asigura recolta și pentru a menține plantele în siguranță.


Irigare

Asigură-te că plantele primesc suficientă apă, mai ales înainte de a veni vremea rece. Udă regulat și în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante.

Tăierea arbuștilor și copacilor

Dacă ai arbuști sau copaci care necesită tăiere, toamna este momentul potrivit pentru acest lucru. Tăierea corectă îi va ajuta să crească mai sănătos și mai puternic în sezoanele viitoare.

Alegerea arbustilor potriviti, absolut fantastici pentru casa si gradina ta

Protejarea plantelor delicate

Dacă alegi să plantezi flori sau plante delicate care nu rezistă iernii, acoperă-le cu un strat de paie sau folie pentru a le proteja de frig și îngheț.


Colectarea semințelor

Dacă ai plante care dau semințe, acum este momentul potrivit pentru a le colecta și a le pregăti pentru a fi plantate în următorul sezon.

Păstrarea uneltele

După ce ai terminat pregătirile, curăță și păstrează uneltele într-un loc uscat pentru a le menține în bună stare pentru viitor.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI