Cum pregatim si plantam florile comandate de pe internet

0
212

Cum pregatim si plantam florile comandate de pe internet

Unele plante sunt greu de gasit in florarii, asa ca apelam la florile comandate online. Iata cum le pregatesti corect pentru a le planta in gradina ta, dar si alte sfaturi de care poti sa tii cont pentru a te bucura de plante bogate, sanatoase.


Plantele pe care nu le gasesti in florarii, le gasesti la specialistii care le vand prin intermediul internetului. Odata ce ai facut comanda, este chiar palpitant sa astepti sosirea pretiosului colet.

Cum sunt aranjate plantele din colete

Plantele sunt ambalate in moduri diferite, frumoase, in cutii solide. De obicei, toate sunt trecute de stadiul de samanta si deja te poti bucura de o planta frumoasa atunci cand soseste. Cu toate acestea, florile nu sunt inca ajunse la maturitate.

Este posibil ca radacinile si solul sa fie protejate de o folie transparenta si sa fie asigurate cu un alt material de protectie pentru ca solul sa nu se imprastie din pricina scuturarilor. Uneori, vei primi doar radacinile, ca in cazul turmericului si al ghimbirului, de exemplu. Alteori, primesti doar cateii, daca este vorba de usturoiul urias (cel rusesc).


Cum pregatesti florile comandate online

Plantele comandat prin posta vor supravietui unei zile sau doua de tranzit, insa trebuie sa le despachetezi imediat ce au sosit. Aseaza-le intr-o zona ferita, intr-o zona in care sa ajunga lumina, insa doar lumina filtrata. In acest fel, ele se vor putea adapta mult mai bine si se vor aclimatiza cu noua locatie.

Pentru a minimiza socul transplantarii, te sfatuim sa le uzi cu o solutie pe care sa o diluezi cu fertilizator lichid. Ii vei face trecerea de la un mediu la altul mult mai usoara plantei tale.

Ingrijirea solului pentru a te bucura de o recolta bogata

Pregatirea straturilor

Inainte de a cumpara sau transplanta ceva, pregateste zona in care vor creste plantele nou-venite. Indiferent ca este vorba de straturi deja existente sau de formarea unor straturi noi, acest pas este foarte important.


Pentru a obtine cele mai bune rezultate, indeparteaza toate radacinile si sapa solul pentru a il face sfaramicios si afanat. Apoi, radacinile se vor putea strecura prin el, crescand nestingherite. De asemenea, este bine sa imbunatatesti calitatea solului tau, dar si retentia de apa si drenajul, folosind materie organica. Ti-am pregatit, mai jos, un articol folositor in acest sens.

Totul despre fertilizare si deficientele de nutrienti ale solului din gradina ta

Odata ce ai pregatit locul, incepe plantarea. Unele plante beneficiaza de pe urma nutrientilor suplimentari adaugati in sol, asa ca asigura-le un bun inceput in noul mediu de viata. Pentru acest lucru, foloseste fertilizarea cu eliberare lenta. Alte plante, precum anasonul, busuiocul sau diverse tipuri de lavanda, prefera un pic de var in plus.

sursa foto: Pinterest