Cum putem sa crestem calitatea aerului pe care il respiram

Cum putem sa crestem calitatea aerului pe care il respiram

Aerul pe care il respiram are un impact puternic asupra calitatii vietii si asupra sanatatii noastre. Poluarea aerului este cauza multor boli, precum bolile de inima sau problemele pulmonare. De aceea, este important sa tinem cont de sfaturile care ne ajuta sa crestem calitatea aerului pe care il respiram, mai ales daca locuiti intr-o zona urbana.


Majoritatea persoanelor care locuiesc in zonele urbane respira un aer cu un nivel de poluare peste limitele orientative sugerate de OMS – Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Este important sa reducem cat mai mult riscul de expunere la poluarea aerului, insa poate fi destul de dificil in aceste vremuri in care dezvoltarea tehnologica si industriala este intr-o continua crestere.

Masuri de protectie impotriva poluarii

Exista aplicatii pe care le instalati pe telefon, aplicatii care va ajuta sa vedeti cand nivelul de poluare este mult prea ridicat. In acest fel, vei sti ca in acele momente nu este indicat sa faci efort fizic in aer liber.


Evitati arderea lemnelor sau a gunoaielor deoarece acest lucru duce la poluarea aerului.

Mai mult decat atat, este important sa folositi cat mai des transportul in comun, bicicleta sau mersul pe jos si sa evitati folosirea zilnica a masinii personale.

Cum crestem calitatea aerului pe care il respiram

Daca aerul pe care il respiram in oras nu poate fi controlat, putem sa crestem calitatea aerului pe care il respiram in casele noastre. Petrecem peste 10 ore pe zi in locuintele personale, asa ca aerul de aici are un impact puternic asupra sanatatii noastre.


Umidificatoare si dezumidificatoare: Daca ai buzele crapate, pielea si nasul uscat, atunci aerul din locuinta ta nu are la un nivel optim si trebuie crescuta umdititatea din incapere. Pentru a controla eficient calitatea aerului te sfatuim sa alegi un astfel de umidificator ideal pentru locuintele in care aerul este mult prea uscat. Daca in locuinta ta aerul este prea umed, foloseste un dezumidificator.

Mai mult decat atat, poti alege si un astfel de difuzor aromaterapie care te va ajuta sa transformi somnul intr-un moment placut de relaxare.

cat de importanta este calitatea aerului pentru copii

Plante de apartament: De asemenea, plantele te ajuta sa ai un aer mai curat si te ajuta sa scapi de noxe. Plantele verzi din locuinta ta nu doar ca sunt frumoase, dar ajuta si la eliminarea toxinelor din aer, ajutandu-te sa respiri un aer mult mai curat.


Curatarea corecta locuintei: Foloseste un aspirator cu filtru HEPA deoarece are un sistem de filtrare a aerului contaminat si ajuta la purificarea acestuia. Atunci cand speli podeaua, alege sa o cureti cu un mop din microfibra si cu apa. Solutiile de curatat podeaua pot fi utilizate mai rar, doar atunci cand suprafata este foarte murdare. In acest fel, vei evita poluarea aerului si vei respira atat tu, cat si cei dragi, un aer mult mai curat.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI