Cum să ai grijă de clematite, aceste flori cățărătoare absolut superbe

Cum să ai grijă de clematite, aceste flori cățărătoare absolut superbe

Despre clematite: Clematitele sunt flori cățărătoare ce pot fi plantate lângă un zid pentru a înfrumuseța locul, însă ele au nevoie de îngrijire pentru a se dezvolta frumos, spectaculos.


Florile sunt o pată de culoare care ne poate înfrumuseța gospodăria, ele aducându-ne frumusețe în locuri unde nu credeam că este posibil. De exemplu, orice zid poate fi înfrumusețat cu ajutorul unor plante colorate sau flori cățărătoare.

Îngrijirea clematitelor

Fertilizarea pe termen lung

Pentru primii 2 ani, o plantă cățărătoare într-o groapă bine pregătită nu are nevoie de hrană suplimentară în afară de puțin fertilizator proporționat. Aplică în zona rădăcinilor aproximativ 50 g de fertilizator proporționat și apoi udă planta bine.

După ce planta s-a stabilizat mai bine, orice hrană cu eliberare lentă este corespunzătoare pentru ea. Aplic-o primăvară pentru a avea rezultatele pe care le dorești.


Delicatese pentru melci

Clematitele tinere sunt vulnerabile în mod deosebit la atacul melcilor și limacșilor. Ei mănâncă tulpinile, doborâtu-le deseori în decurs de câteva zile. O gamă largă de plante poate fi distrusă.

Aplică o substanță biologică pentru suprimarea melcilor sau așează inele de cupru sau pe alte bariere contra lor. Pagubele sunt foarte mari, mai ales în primul an.

Melcii sunt opriți de o barieră de cupru.


Udă planta încă de la început

Plantele cățărătoare au nevoie de o atenție ceva mai mare în ceea ce privește udatul. Acest lucru se întâmplă în special când sunt încă în curs de stabilizare.

Este necesar deseori un duș săptămânal. Ai nevoie ca apa să ajungă la rădăcini, dând la o parte stratul de protecție. După udare, așează plantele la loc.

5 Trucuri de aur pentru îngrijirea plantelor cățărătoare astfel încât ele să înflorească bogat

Tunderea plantei pentru o creștere sănătoasă

Orice tulpina ofilită sau deteriorată puternic trebuie să fie tăiat înainte de plantare sau imediat după acest lucru. Dacă ai aproximativ cinci tulpine bune, solide și aparent sănătoase, vei putea realiza o excelentă desfășurare a lor.


Tăierea florilor ofilite

Pentru a prelungi perioada de înflorire, florile ofilite trebuie tăiate.

Tăierea cu regularitate a florilor ofilite ale plantelor cățărătoare și ale tufelor de zid scutește planta de a risipi energie formând semințe și capsule cu semințe, permițându-i să dea lăstari sau flori noi.

Unele persoane rupt numai floarea, alții taie și o frunză cu cinci frunzulițe. Indiferent de ce metodă alegi, este important să te ocupi de tăierea florilor ofilite.

Combinații deosebite

Dacă vrei să plantezi clematite și nu știi cu ce plante să le combini, poți opta pentru trandafirii cățărători.

Aceștia sunt absolut superbi, colorați, se potrivesc perfect dacă sunt poziționați pe un zid împreună cu clematitele și vor forma un decor de vis.

Thunbergia sau Suzana cu ochi negri, o plantă cățărătoare deosebită, colorată

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI