Cum să ai o grădină cat mai echilibrată – Idei de design și de amenajare

Cum să ai o grădină cat mai echilibrată – Idei de design și de amenajare

Înainte să începi să plantezi, pregătește un plan pentru a amenaja atât curtea, o grădină cat mai echilibrată, dar și o mică grădină verticală. Având planul schițat pe foaie, îți va fi mult mai ușor să amenajezi și să decorezi gospodăria.


Sfaturi utile de design

Atunci când vorbim despre plantarea florilor, este bine să pregătești noile straturi. Curăță zona de rădăcini, folosește o greblă pentru a aerisi solul și îmbunătățește pământul cu compoziție organică.

În ceea ce privește compostul, ți-am pregătit aici câteva articole cu informații utile pentru a avea cel mai hrănitor compost.

Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Cum sa faci compost pentru gradina ta – Ghid complet cu pasi simplu de parcurs

Organizarea grădinii

Este important să crezi grădina astfel încât să ai cărări suficient de largi pentru ca o roabă să poată să treacă pe acolo cu ușurință. În acest fel, vei putea să cari materia organică pentru a o putea pune în sol.


Experimentează!

Înainte de a aranja totul la forma sa finală, este bine să experimentezi. Poți face acest lucru atunci când vorbim despre amplasările plantelor.

Așează șirurile de ghivece înainte de a le introduce în pământ pentru a te asigura că spațiul este corect, că înălțimea este adecvată, dar și că texturile și culorile alese merg foarte bine împreună.

Ocupă-te de designul întregii gospodării

Încorporează suprafețele și structurile în noul design. Vopsește gardurile, spalierele, poarta sau pereții pentru a contrasta sau a se armoniza cu culorile grădinii. Aceste obiecte pot fi fundaluri interesante pentru plante, sporind sau esompând culorile florilor.


Idei creative pentru plantare

În ceea ce privește ideile de plantare, acestea sunt numeroase.

Plantele aromatice

Poți alege plante aromatice, plante ce sunt versatile și potrivite pentru foarte multe tipuri de grădini.

Poți să rezervi în grădina ta o zonă dedicată plantelor aromatice sau poți să le intercalezi cu legume, flori perene și anuale, dar și cu tufe. De asemenea, poți opta pentru o grădină verticală dedicată plantelor aromatice. Acesta din urmă se vor planta în ghivece. Pentru un impact mai puternic, alege mai degrabă ghivece mari, nu mici.


Combinații frumoase de culori

Combinația de culori este foarte importantă și poate avea un impact puternic, mai ales dacă o gândești din timp. De exemplu, poți să calmezi căldura verii cu nuanțe răcoroase și calmante de albastru, mov și alb.

Pe lângă culori, este important să ții cont și de înălțimea plantelor. Pune plantele înalte în spate sau în centru unor răzoare circulare, cu restul de plante în fața lor, descrescând gradual. Acest lucru va duce un echilibru vizual în gospodăria ta.

Amplasarea plantelor comestibile

Contele aromatice, dar și fructele sau legumele trebuie poziționate în spații ușor accesibile, unde pot fi monitorizate, îngrijite și culese mai ușor. Poți organiza aceste spații în funcție de cat de multă nevoie au plantele respective de atenția și îngrijirea ta.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI