Cum să amenajezi o baie superbă în mansarda casei tale

Cum să amenajezi o baie superbă în mansarda casei tale

Mansarda casei tale oferă adesea un spațiu unic și fermecător, iar amenajarea unei băi în această zonă poate aduce un farmec aparte casei.


Cu puțină planificare atentă și creativitate, poți transforma un colț uitat într-un spațiu relaxant și funcțional.

Planificare detaliată

Începe cu o planificare atentă a spațiului disponibil.

Măsoară dimensiunile exacte și ține cont de obstacole precum grinzi sau înălțimea limitată a tavanului. Aceste informații te vor ajuta să alegi echipamentele sanitare și mobilierul potrivit.


Luminozitate și ventilație

Mansardele pot avea adesea o luminozitate limitată. Folosește la maxim lumina naturală prin instalarea de ferestre mari sau ferestre de mansardă.

De asemenea, asigură-te că baia are un sistem adecvat de ventilație pentru a preveni acumularea de umiditate și mucegai.

Alegerea culorilor potrivite

Culorile deschise și luminoase pot face spațiul să pară mai mare și mai luminos.


Albul, bejul sau griul deschis sunt alegeri populare pentru pereți și podea. Accentele de culoare pot fi adăugate prin accesorii și textile.

Optimizarea spațiului

În mansarde, spațiul este adesea limitat, așa că este esențial să fii creativ în utilizarea lui.

Poți opta pentru mobilier suspendat pentru a elibera spațiu pe podea. De asemenea, poți folosi colțurile sau zonele sub înclinație pentru depozitare suplimentară.


Echipamente sanitare compacte

Alege echipamente sanitare compacte și cu profil redus pentru a se potrivi în spațiul restrâns al mansardei.

Dușurile cu cadă joasă sau chiar cabine de duș fără cadă pot fi opțiuni excelente pentru a economisi spațiu.

Iluminare adecvată

În afară de lumina naturală, asigură-te că baia are un sistem de iluminat eficient. Poți folosi spoturi în tavan sau iluminat montat pe perete pentru a ilumina uniform întregul spațiu.

Finisaje și accesorii elegante

Finisajele și accesorii pot aduce o notă de eleganță și stil în baia ta de la mansardă. Alege materiale de calitate pentru podea, pereți și blaturi.

Accesorii precum robinetele, mânerele ușilor și suporturile pentru prosoape ar trebui să completeze designul într-un mod armonios.

Folosește sticla pentru a crea senzația de spațiu

Dacă vrei să separi zona de duș de restul băii, poți folosi pereți de sticlă sau uși glisante din sticlă. Acestea vor permite luminii să pătrundă în întregul spațiu, creând o senzație de deschidere și spațiu.

Elemente de design speciale

În funcție de preferințele tale și de stilul casei, poți adăuga elemente de design speciale pentru a evidenția caracterul unic al băii tale.

De la mozaicuri artistice până la căzi cu picioare elegante sau chiuvete de epocă, există multe opțiuni pentru a adăuga un element de farmec și rafinament.

Asigură-te că ai impermeabilizare

Având în vedere că mansarda poate fi mai susceptibilă la scurgeri sau infiltrări de apă, este esențial să te asiguri că baza și pereții băii sunt impermeabilizați în mod corespunzător. Astfel, vei preveni problemele de umiditate și deteriorare a structurii.

Amenajarea unei băi în mansarda casei tale poate fi o provocare, dar și o oportunitate de a crea un spațiu unic și atrăgător. Cu o planificare atentă și atenție la detalii, poți transforma acest colț uitat într-o oază de relaxare și frumusețe în propria ta locuință.

Cum poți amenaja creativ și eficient spațiul de la mansarda casei tale

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI