Cum sa aplici ingrasamant in gradina ta pentru a te bucura de un sol extrem de bogat
Solurile din gradina contin substante nutritive, insa orice materie organica care se adauga pentru a imbunatati structura solului va contribui la fertilitatea acestuia. De aceea, noi astazi te ajutam sa intelegi cum sa aplici ingrasamant solului tau.
Sa ai grija de solul din gradina ta inseamna sa te bucuri de roade din ce in ce mai bogate, dar si de flori care se dezvolta surprinzator de frumos.
Vei putea obtine si o mica cultura pentru a o oferi spre vanzare, transformandu-ti gradina intr-o mica afacere.
Ingrasamant preparat acasa pentru plantele tale ce vor inflori bogat
Ingrasamantul ideal pentru gradina ta
Balegarul animalier, mai ales cel al pasarilor de curte, este bogat in substante nutritive. Te sfatuim sa il aduni pentru a il transforma in ingrasamant natural, ideal pentru curtea si gradina ta.
Pleava de cacao si compostul de gradina sunt de asemenea utile. Cu toate acestea, gramezile de frunze si coaja de copac maruntita contribuie destul de putin la fertilizare. Poti incerca sa le eviti, insa cel mai bine este sa le amesteci cu materie organica ce este benefica.
Optiunea organica de hranire a gradinii este imbogatirea solului cu materie naturala si compost (compost care este organic) si este mai buna decat utilizarea ingrasamantului.
Daca solul din gradina ta nu prea are substante nutritive si nu poti adauga suficienta materie organica, ingrasamantul constituie o modalitate rapida si usoara pentru a satisface nevoile plantelor.
Poti alege ingrasamant pe care sa il cumperi din magazinele de specialitate. Acesta contribuie rapid la imbunatatirea structurii solului si ii ofera substantele nutritive de care are solul tau nevoie.
Cum sa faci compost pentru gradina ta – Ghid complet cu pasi simplu de parcurs
Ingrasamintele si cum se elibereaza ele in sol – Rapid sau lent
Ingrasamantul poate elibera incet substantele nutritive (daca alegi ingrasamant de tip granule, befe), sau rapid (daca alegi ingrasaminte lichide, pudra fina sau granule).
Ingrasamintele care degaja incet sau controlat substantele nutritive se aplica de obicei anual, la inceputul sezonului de crestere. Ingrasamintele care actioneaza rapid ar trebui sa fie folosite doar cand plantele sunt deja in crestere.
Nitrogenul, fosforul si potasiul sunt cele trei substante nutritive care trebuie adaugate solului. Nitrogenii solubili (nitratii sau sarurile de amoniu) sunt inlaturate cu usurinta in timpul ploilor abundente. Solurile nedrenate – cum sunt cele nisipioase sau faramicioase, sau compostul din ghivece – probabil nu vor furniza suficient nitrogen.
Fosforul si potasiul sunt in mod normal prezente in cantitati suficiente, in solurile de gradina.
Desi poti creste multe tipuri de plante fara a adauga ingrasaminte, cele care se recolteaza sau se taie regulat vor avea nevoie de hrana.
sursa foto: Pinterest