Cum să creezi suporturi unice pentru flori și plante în curtea ta

Cum să creezi suporturi unice pentru flori și plante în curtea ta

Oferind un farmec aparte și aducând o notă personală în decorul grădinii tale, suporturile pentru flori și plante sunt nu doar practici, ci și o modalitate excelentă de a-ți exprima creativitatea în spațiul exterior al casei tale.


Indiferent dacă ești un pasionat al grădinăritului sau doar vrei să adaugi un plus de frumusețe curții tale, crearea propriilor suporturi pentru flori este o activitate distractivă și satisfăcătoare.

1. Suporturi din paleți de lemn

Paleții din lemn reprezintă materiale versatile și accesibile, ideale pentru a crea suporturi pentru flori în grădina ta. Poți folosi ialeții întregi sau îi poți demonta pentru a obține bucăți mai mici, în funcție de preferințele tale și de design-ul dorit.

Acestea pot fi folosite ca suporturi verticale, atașând ghivece direct pe părțile laterale sau înfipte în ele. De asemenea, le poți folosi pentru a crea rafturi suspendate pentru a-ți expune colecția de plante.


2. Suporturi din scânduri vechi

Dacă ai scânduri vechi sau alte materiale lemnoase rămase de la diverse proiecte, le poți transforma în suporturi originale pentru plante.

Poți crea cadre simple sau mai complexe, în funcție de preferințele tale și de nivelul tău de abilități în bricolaj. Adaugă o culoare sau un strat de vopsea pentru a le oferi un aspect fresh și pentru a le proteja împotriva intemperiilor.

3. Obiecte reciclate

Reciclarea obiectelor vechi este o modalitate excelentă de a crea suporturi pentru flori unice și ecologice.


Poți folosi obiecte precum roți de bicicletă, căni vechi, lăzi de lemn sau chiar pantofi de cauciuc pentru a-ți susține plantele. Aceste suporturi reciclate nu doar că adaugă un element de surpriză în grădina ta, dar și contribuie la reducerea deșeurilor și la protejarea mediului înconjurător.

4. Sârmă și sfoară

Dacă îți place stilul rustic sau boem, poți folosi sârmă și sfoară pentru a crea suporturi pentru plante cu un aer organic și natural.

Poți împleti sârma pentru a forma structuri solide și apoi să le acoperi cu sfoară pentru un aspect mai texturat. Aceste suporturi sunt ideale pentru plantele cățărătoare sau pentru a crea forme și modele interesante în grădina ta.


5. Suporturi suspendate

Pentru a economisi spațiu și pentru a adăuga dimensiune și interes vizual în grădina ta, poți opta pentru suporturi suspendate.

Folosește sfori sau lanțuri rezistente pentru a atârna ghivecele de copaci, de unelte de grădinărit sau de alte structuri din curtea ta. Această metodă nu doar că oferă un aspect original, dar și permite plantelor să se dezvolte liber în spațiul lor.

Crearea propriilor suporturi pentru flori și plante în curtea ta este o activitate distractivă și creativă. De asemenea, este și o modalitate excelentă de a-ți personaliza spațiul exterior al casei tale.

Indiferent de materialele pe care le ai la dispoziție sau de stilul preferat, există o varietate de modalități de a crea suporturi unice și atrăgătoare pentru plantele tale.

Cu puțină imaginație și câteva instrumente de bază, poți transforma curtea ta într-un paradis verde plin de farmec și personalitate.

Trandafirul Rosa Eden: Sfaturi și trucuri pentru o înflorire spectaculoasă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI