Cum să crești menta – sfaturi de specialitate pentru această plantă perenă parfumată

Menta este o opțiune excelentă pentru grădinarii care caută plante perene cu întreținere redusă. Cultivarea mentei este relativ ușoară și poate fi realizată atât în grădină, cât și în ghivece. Iată câțiva pași pentru a crește menta cu succes!


Cum să crești menta la tine în curte

Cu frunziș și flori parfumate, menta este o plantă perenă spectaculoasă pentru curtea grădinii tale. Menta este o plantă cu flori rezistente și versatilă. Crește cel mai bine într-un loc însorit din curte.

Tăierea la sfârșitul iernii sau primăvara este, în general, recomandată, dar tăierea și tunderea tulpinilor de flori în timpul sezonului de creștere pot ajuta, de asemenea, la încurajarea creșterii continue.

„Cu o întreținere adecvată, menta va produce flori abundente de vară. Smecheria este să știi când să tăiem menta la momentul potrivit pentru a încuraja o nouă creștere.”, susține Gail, expert grădinar.


Menta preferă locuri semi-umbrite sau cu soare parțial. Poate tolera și soarele direct, dar în acest caz necesită mai multă apă. Solul trebuie să fie bogat în materie organică, bine drenat și ușor acid (pH între 6 și 7).

Plantarea semințelor, un pas important

Poți începe fie cu semințe, fie cu răsaduri. Răsadurile sunt mai ușor de gestionat pentru începători. Poți planta răsadurile la aproximativ 30-45 cm distanță unul de altul pentru a permite o creștere sănătoasă. Plantează răsadurile la aceeași adâncime la care erau în ghiveci.

Menta are nevoie de udare regulată, mai ales în perioadele secetoase. Solul trebuie să fie umed, dar nu îmbibat.


Aplicarea unui strat de mulci în jurul plantelor ajută la menținerea umidității solului și la reducerea buruienilor. O dată pe lună, aplică un îngrășământ organic sau compost pentru a stimula creșterea.

Puteți cultiva menta în ghivece?

Da, menta poate fi cultivată în ghivece, ceea ce este o idee bună pentru acei grădinari cu curți mai mici. În timp ce menta este o plantă perenă tolerantă la secetă, plantele cultivate în ghivece vor necesita mai multă apă decât dacă ar fi cultivate în pământ, așa că monitorizarea cerințelor de udare este importantă în lunile de vară.

Sursa: homesandgardens.com


Foto: Freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI