Cum sa cresti rosii gustoase si carnoase in propria gradina

Cum sa cresti rosii gustoase si carnoase in propria gradina

Folosite la mancaruri, salate, ciorbe, dar si pentru sucuri, rosiile au o multime de beneficii pentru sanatate si pot fi crescute in propria gradina.


Ne bucuram de gustul rosiilor si de prospetimea lor doar daca alegem sa le plantam in propria gospodarie. Tine cont de aceste sfaturi simple si vei putea sa cresti rosii gustoase si frumoase.

Nu inghesui semintele

Daca alegi sa cresti rosii si incepi prin a pune seminte in pamant, nu le inghesui. Conditiile inghesuite le vor face sa nu se dezvolte prea bine, iar tu vei fi dezamagit de cultura viitoare.

Retete de ingrasamant natural pentru rosii gustoase, carnoase si sanatoase

Ofera-le lumina

Rosiile au nevoie de lumina directa din partea soarelui. De aceea, este important sa le plantezi de la bun inceput intr-un loc unde sa primeasca multa lumina naturala. Nu iti face griji pentru caldura din timpul verii caci rosiile sunt plante termofile (iubesc caldura).


De asemenea, invata din acest articol ce legume sa nu plantezi langa rosii pentru ca ele sa nu isi „fure” substantele nutritive una alteia.

Legume care se planteaza si care NU se planteaza unele langa altele

Rotatia culturilor

Sa plantezi legumele in acelasi loc in fiecare an inseamna sa iti scazi productia fara sa vrei. Rotatia culturilor este foarte importanta, asa ca o data la 3-4 ani de zile te sfatuim sa faci acest lucru.

Alege un sistem de irigare in propria gradina

Rosiile au nevoie de un sistem de irigare deoarece au pretentii fata de umiditate. Sistemul de irigare este important mai ales daca vorbim despre rosiile cultivate prin rasad. Din cauza faptului ca aceste rosii au un sistem radicular superficial, ele vor avea nevoie de un sistem de irigare.


Cresterea castravetilor – Fara coaja amaruie, cu gust si fara boli sau daunatori

SONY DSC

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI