Cum să faci ca apa să nu mai curgă din ghivecele de pe balcon

Cum să faci ca apa să nu mai curgă din ghivecele de pe balcon

Descoperă cum poți face ca apa să nu mai curgă din ghivecele de pe balcon. Vrei să poziționezi florile la balconul apartamentului tău, însă nu vrei ca apa să curgă din ghivece și să deranjeze vecinii. Am pregătit pentru tine câteva trucuri salvatoare.


În acest fel, te vei putea bucura de frumusețea florilor poziționate pe balconul apartamentului, unde au parte de multă lumină naturală, fără ca apa să ajungă în alte balcoane.

Chiar dacă locuiești la bloc, te poți bucura de o mini grădină chiar în gospodăria ta. Aceste plante poziționate în ghivece pot fi ideale pentru a crește plante aromatice, flori frumoase, dar și legume precum roșii, ardei sau fructe.

Udarea în chiuvetă

Udarea plantelor tale din ghiveci folosind chiuveta poate fi o modalitate excelentă de a scăpa ușor de excesul de apă. În acest fel, apa ce este în exces va avea timp să se scurgă în chiuvetă fără ca aceasta să murdărească terasele altor vecini.


Poziționează farfurioare sub ghivece

Dacă vrei ca apa să nu curgă pe jos atunci când este în exces, te sfătuim să folosești această metodă. Poziționează farfurioare un pic mai adânci sub ghivecele tale. Aceasta este o metodă nu doar de a păstra curățenia, dar și o metodă excelentă pentru că plantele tale să își ia apa necesară atunci când au nevoie.

Alege plante care nu au nevoie de multă apă

Plantele suculente, de exemplu, sunt plante ideale ce nu au nevoie de foarte multă apă. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care nu au mult timp să se ocupe de îngrijirea florilor.

Te poți ține pe balconul casei tale fără grijă, astfel încât plantele nu au nevoie de multă apă.


Ghivecele duble

Poziționează un ghiveci, iar cu ajutorul a trei sfori pe care le folosești pentru a crea un suport poți poziționa dedesubtul acestuia încă un ghiveci. În ghiveciul de deasupra poți pune apă, iar apa să se scurgă în ghiveciul de jos.

Ghiveciul de jos poate fi unul cu plante suculente, plante ce nu am nevoie de foarte multă apă. De asemenea, în ghiveciul de dedesubt poți poziționa și o farfurie, așa cum este prezentată metoda de mai sus.

Nu uda plantele în exces

O altă metodă ideală pentru a menține curățenia, dar și pentru a avea grijă de plantele tale este să nu le uzi în exces. În timp, vei observa de câtă apă au nevoie plantele tale, astfel încât să le pui cantitatea de care au nevoie.


Ghivecele din gospodaria noastra – Decoratiuni superbe si plante usor de ingrijit

Gradinaritul in ghivece – Ideal pentru persoanele ce au un stil de viata urban

Sofranul indian (Curcuma alismatifolia) – O floare eleganta pentru gradina sau ghiveci

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI