Idei practice și eficiente pentru a decora o bucătărie multifuncțională

Idei practice și eficiente pentru a decora o bucătărie multifuncțională

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din casă. Acesta este locul în care ne pregătim mâncarea, ne relaxăm cu familia și prietenii și, în unele cazuri, chiar lucrăm. De aceea, este important să o amenajăm astfel încât să fie atât practică, cât și confortabilă.


O bucătărie multifuncțională este o bucătărie care poate fi folosită în mai multe scopuri. Aici vorbim despre gătit, servirea mesei, relaxare sau chiar lucru.

Pentru a crea o astfel de bucătărie, este important să ne gândim la nevoile noastre și să alegem mobilierul și accesoriile potrivite.

Folosește mobilier încorporat

Mobilierul încorporat este o modalitate excelentă de a economisi spațiu și de a crea un aspect mai elegant.


Poți opta pentru o insulă de bucătărie, care poate fi folosită atât pentru gătit, cât și pentru servirea mesei, sau pentru un bufet, care poate fi folosit pentru depozitare și pentru așezarea vaselor și tacâmurilor.

Alege o paletă de culori neutre

Culorile neutre, cum ar fi albul, bejul sau griul, sunt o alegere excelentă pentru bucătărie, deoarece creează un aspect curat și modern.

De asemenea, acestea pot fi combinate cu ușurință cu alte culori și stiluri, ceea ce vă oferă mai multă flexibilitate în amenajarea spațiului.


Adaugă câteva elemente de accent

Pentru a da bucătăriei un aspect mai personal, adaugă câteva elemente de accent, cum ar fi o pânză de artă pe perete, un coș de nuiele sau un set de vase colorate. Aceste elemente vor ajuta la crearea unui spațiu mai primitor și mai plăcut.

Lumina este esențială. Asigură-te că bucătăria este bine luminată, atât natural, cât și artificial. Lumina naturală este cea mai bună, așa că, dacă este posibil, alege o bucătărie cu ferestre mari.

Pentru a asigura o lumină bună și în timpul nopții, instalați o varietate de surse de lumină artificială, cum ar fi spoturi, lustre sau lămpi de masă.


Mobilierul modular, ideal pentru casa ta

Dacă ai o bucătărie mică, optează pentru mobilier modular, care poate fi mutat și rearanjat după nevoi. De asemenea, poți folosi dulapuri suspendate, care vor ajuta la creșterea spațiului de depozitare.

Dacă ai o bucătărie mare, poți crea un spațiu separat pentru relaxare, cum ar fi un colț de lectură sau o zonă de luat masa. Pentru a separa cele două spații, poți folosi o insulă de bucătărie sau o bibliotecă.

Verdele: O culoare ce poate fi transpusă cu ușurință în design-ul bucătăriei

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI