Cum sa folosesti cojile de oua ca ingrasamant natural

0
3184
coji de oua

Cum sa folosesti cojile de oua ca ingrasamant natural

Ouale sunt folosite in multe gospodarii, insa cojile acestora sunt, de cele mai multe ori, aruncate. Este timpul sa aflam ca aceste coji contin peste 95% minerale, calciu, potasiu, fier, fosfor, dar si alte substante organice folositoare solului.


Afla cum le poti folosi pe post de ingrasamant natural!

1. Foloseste cojile de oua ca si fertilizant!

Cojile de oua sunt folosite ca si fertilizant sau sursa de calciu pentru tomate, vinete si ardei. Adauga coji de oua pisate la baza gropilor de plantare si vei vedea ca acestea nu se vor mai imbolnavi din cauza lipsei de calciu.

cojile de oua ca ingrasamant natural

2. Prepara compostul

Foloseste cojile de la oua pentru a prepara compostul. Marunteste cojile foarte bine si poti hrani cu ele broccoli-ul, morcovii, varza, telina, dar si ciresii, perii, merii, pepenii, salata, cartofii, etc. Foloseste compostul cu incredere pentru majoritatea plantelor din gradina ta!


3. Capcane pentru melci

Prepara capcane pentru melci folosind cojile de oua. Marunteste cojile, dar nu le pisa pana ajung in stadiu de praf, apoi aplica-le in jurul plantelor, la suprafata.

Astfel ele vor actiona perfect ca si masura impotriva melcilor cu sau fara cochilie.

4. Ideale pentru rosii sanatoase

Daca vrei sa ai rosii sanatoase, foloseste cu incredere cojile de oua. In timp ce plantezi rosii, pune o mana de coji de oua pisate acolo. Acest lucru le va oferi rosiilor minerale si vei avea plante delicioase si sanatoase tot sezonul.


Cojile de oua ajuta rosiile sa isi dezvolte si o rezistenta la boli, in special o rezistenta impotriva putregaiului de flori care apare din cauza lipsei de calciu.

Foloseste cojile de oua ca ingrasamant natural pentru rosii sanatoase!

Cojile de oua sunt excelente pentru plantele tale si le ofera o sursa de calciu nemaipomenita! Acum ca stii, nu mai arunca cojile de oua si pastreaza-le pentru a avea plante mai frumoase si mai sanatoase!


 

sursa foto: Pixabay