Sisteme automate de udare pentru plante – Sfaturi utile pentru o gradina sanatoasa

Sisteme automate de udare pentru plante – Sfaturi utile pentru o gradina sanatoasa

Cand o gradina are multe ghivece, in special cosuri suspendate, sau daca aveti o sera, procesul de udare a plantelor poate deveni o povara.


Exista mai multe sisteme disponibile pentru a automatiza udatul, astfel incat plantele sa aiba destula apa daca dvs. nu sunteti in preajma.

Majoritatea sistemelor contin un reglator care e atasat la un robinet exterior. La momentul stabilit, apa curge printr-o serie de tevi si tuburi spre plantele pe care doriti sa le udati. Modelele de reglatoare difera in functie de numarul de ori in care se porneste apa in timpul unei zile si unele sunt mai usor de fixat decat altele, asa ca uitati-va la mai multe modele inainte sa cumparati unul.

Trebuie sa fixati reteaua de tevi, astfel incat fiecare ghiveci sa primeasca apa. De asemenea, duza de la capatul tevii trebuie sa fie ajustata, astfel incat fiecare planta sa primeasca o cantitate suficienta de apa.


Udarea unui strat nou plantat

Pentru udarea unui strat nou plantat sau a unor randuri de legume, puteti incorpora un furtun in sistem. Un furtun de scurgere permite apei sa se scurga, sa se prelinga de pe marginea acestuia. Poate fi instalat fie direct de suprafata solului, fie sub un mulci.

Stocarea apei, extrem de importanta si vitala in unele zone din tara

Stocarea apei pentru folosirea in gradina in perioada de seceta este o masura de precautie foarte indicata si care este in beneficiul mediului inconjurator.

Puteti amplasa unul sau mai multe recipiente pentru a colecta apa de pe acoperisul casei, garajului sau alte dependinte. Apa de ploaie colectata este nu doar nepretuita pentru perioada de seceta, dar poate fi folosita si pentru plantele iubitoare de acid. Ridicati recipientele sau joantele pe caramizi, pentru a va fi mai usor sa puneti stropitoarea sub robinet. Recipientele pentru colectarea apei ar trebui sa fie acoperite cu un capac si trebuie curatate o data pe an cu un dezinfectant special.


Despre udarea plantelor, procesul care le mentine sanatoase si frumoase

Mulcirea solului este un mod bun de a conserva apa, pentru ca gradul de evaporare este minim.
La fel, cresterea buruienilor va fi redusa, pe cand, in caz contrar, apa nu ar fi dirijata spre plantele alese de dvs.

Cresterea umiditatii

Pulverizatoarele manuale, cu sprayuri cu piedica, sunt utile pentru udarea suprafetei solului dupa insamantarea cu seminte mici, sau pentru mentinerea in jurul plantelor izolate din sera a unui grad ridicat de umiditate.

Metode de udare a plantelor pentru zilele cand esti plecat

Pentru a creste gradul de umiditate al serei, improscati apa pe podea si pe schela. Intr-o casa in care umezeala ar putea avea ca efect patarea unor pies de mobilier mai sensibile, puneti o tava cu un strat subtire de pietricele sau strat capilar sub ghivecele de plante, pentru a mari gradul de  umezeala.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI