Cum să îngrijești eficient grădina pe caniculă. Sfaturi UTILE pentru a stropi florile corect

Zilele toride de vară sunt un adevărat coșmar pentru plantele din grădină. Căldura nu doar că usucă excesiv solul și afectează planta, dar o temperatură ridicată a pământului unde se dezvoltă planta face imposibilă absorbția necesarului de elemente nutritive din sol. În timp, toate acestea duc la plante insuficient dezvoltate și nesănătoase. Iată cum îngrijești eficient grădina pe caniculă:


Cum să îngrijești eficient grădina pe caniculă

Tundeți gazonul mai mare decât o faceți deobicei

Lungimea mai mare a firelor de iarbă contribuie la menținerea umidității solului, ceea ce ajută la păstrarea unui gazon verde pentru mai mult timp. Astfel, este recomandat să lași gazonul să crească și să-l tunzi mai lung decât de obicei.

Chiar și în perioadele caniculare, este important să tunzi gazonul în mod regulat, ideal o dată la două-trei săptămâni, pentru a preveni deteriorarea firelor de iarbă și răspândirea buruienilor, dar și a dăunătorilor.

Utilizează farfurii la ghivecele florilor

Este bine să păstrezi florile din ghivece cu o farfurioară sub acestea, pentru ca apa din sol să se scurgă cât mai bine și plantele să o poată absorbi pe măsură ce solul se usucă pe timpul zilei.


Totuși, în zilele foarte călduroase, este important să plasezi ghivecele în zone umbrite, deoarece apa din farfurii se va evapora rapid, mai ales când sunt 40 de grade Celsius.

Udă plantele cât mai devreme dimineața

Una dintre metodele simple și eficiente prin care putem ajuta plantele să supraviețuiască pe timpul caniculei, este udarea lor în momentul potrivit. În zilele caniculare, cel mai bine este ca plantele să fie udate dimineața devreme, când temperaturile sunt cele mai scăzute.

Nu udați niciodată plantele în mijlocul unei zile fierbinți sau chiar seara după o zi foarte călduroasă, deoarece pământul nu a avut timp să se răcească și riscați „opărirea” acestora.


Dacă apa este foarte rece, le supuneți unui șoc termic care poate duce la distrugerea iremediabilă a florilor în timp.

Nu fertilizați florile în timpul zilei

Pe timp de caniculă, plantele își canalizează toată energia pentru a supraviețui căldurii excesive, îngrășământul rămânând în sol și putând chiar „arde” rădăcinile plantelor. În special în privința gazonului, evită orice fel de fertilizare, căci riști să arzi firele de iarbă.

Este mai bine să îi oferi îngrijire prin tunderi regulate, irigare adecvată, insecticide dacă este nevoie, și produse fitosanitare preventive pentru a-l ajuta să depășească temperaturile foarte ridicate.


Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI