Cum sa iti pregatesti gradina pentru toamna

Cum sa iti pregatesti gradina pentru toamna

Vara este aproape pe sfarsite, iar toamna se pregateste incet sa isi intre in drepturi. Asta inseamna ca gradinile noastre nu vor mai fi la fel de verzi si frumoase si atragatoare. Cu toate acestea, toamna este anotimpul cel mai potrivit sa iti pregatesti gradina pentru sezonul urmator. Desi lucrarile vizate sunt de curatare si intretinere, exista modalitati si de infrumusetare, cu ajutorul florilor de toamna, frumos colorate si rezistente la temperaturile reci, cum ar fi crizantemele.


gradina toamna 4

Daca nu stii ce anume ar trebui sa faci, afla din articolul urmator cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pregatesti gradina pentru toamna:

  • Daca ai copaci, atunci trebuie sa ii pregatesti pentru sezonul rece curatandu-i de crengile uscate si nefolositoare
  • Desi se spune ca este indicat sa lasi frunzele uscate pe sol, deoarece constituie un ingrasamant bun, nu intotdeauna acestea sunt benefice. Multe dintre frunze pot fi purtatoare de boli si pot afecta plantele de la sol.gradina toamna 1
  • Hraneste solul cu ingrasaminte pe baza de potasiu. Acestea au rolul de a proteja si de a pregati plantele pentru iarna. Aduna ingrasamintele vechi si pune un alt strat. Alege frunzele sanatoase si acopera solul cu un strat consistent. Ai grija insa si la micii daunatori!
  • Daca vrei sa ai plante vesnic verzi in gradina, cel mai indicat moment sa le plantezi este inceputul lunii octombrie. Nu pierde ocazia sa plantezi cateva flori de care te poti bucura in primvara. Printre acestea se numara: zambilele, lalelele sau narcisele.Mai poti profita si mai poti planta panselute, micsunele, clopotei, garoafe turcesti. Inainte de operatiunea de plantare, uda solul cu o zi sau doua inainte. Nu uita sa uzi bulbii si dupa ce i-ai plantat, insa nu foarte mult.
  • Toamna pamantul trebuie sapat. Adancimea ideala de sapare este cuprinsa intre 15 si 20 de cm. Inainte de aceasta operatiune trebuie sa cureti solul de resturile vegetale precum frunzele si fructele cazute. Acestea nu trebuiesc in niciun caz arse. Ele sunt un ingrasamant organic foarte valoros pentru sol.
  • Nu uita de gazon, care in aceasta perioada are un ritm mai lent de crestere. Pentru a-l pregati pentru iarna, trebuie sa tunzi gazonul cat mai scurt si sa il hranesti cu ingrasaminte speciale pentru gazon.
  • Gradina ta poate capata un aspect mai luminos daca vopsesti cu var tulpinile copacilor. Desi operatiunea se realizeaza de obicei primavara, ea este bine venita si toamna.
  • Jardinierele trebuiesc si ele curatate de plantele uscate si puse intr-un loc uscat, ferit de inghet.
  • Uneltelor de gradinarit trebuie sa le gasesti in loc special, ferit de ploaie, astfel incat sa nu rugineasca. Nu uita de furtunul cu care stropesti gradina. Acesta nu trebuie lasat afara pe perioada iernii. Fiind din plastic poate ingheta si se poate crapa. Ai grija sa elimini apa din el!
  • Daca ai pitici de gradina sau alte ornamente, atunci acestea trebuiesc invelite si protejate de ploaie si vant. Se pot degrada foarte usor, de aceea este de preferat sa le acoperi cu o folie speciala pe toata perioada iernii.gradina toamna 3
  • Felinarele mobile din gradina, trebuiesc scoase si ele. Ai grija sa nu uiti sa le scoti bateriile, deoarece umezeala puternica duce la aparitia ruginei.

Daca mai aveti si alte sfaturi pentru pregatirea gradinii de toamna, asteptam sa le impartasiti cu noi si comunitatea noastra!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI