Cum sa iti prepari singur iaurt de casa delicios si cremos
Iaurtul facut de casa este delicios, cremos, iar daca folosesti ingrediente naturale ai putea obtine un preparat foarte sanatos!
Tot ce ai nevoie pentru a prepara un iaurt de casa delicios si cremos:
- 1L lapte;
- 2 linguri cu varf de smantana naturala;
- un praf de sare.
Tot ce trebuie sa faci este sa pui laptele la fiert, iar apoi il lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Daca ai un termometru de bucatarie, verifica cand laptele a ajuns la 37 de grade si atunci vei sti ca este pregatit de urmatorul pas. Daca nu ai un termometru, nu este nicio problema. Gusta putin laptele si asigura-te ca acesta este caldut, dar nu trebuie sa friga.
Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa adaugi smantana si sa amesteci cu un tel foarte energic. Se pune toata compozitia intr-un vas de lut, intr-un borcan sau in alt recipient si se pastreaza asa, timp de aproximativ 6-8 ore. Ar fi bine ca respectivul recipient sa fie acoperit cu o bucata de panza.
Iarna, aseaza vasul respectiv pe calorifer. Dupa ce s-a prins, va avea un gust mai acrisor. Nu trebuie decat sa mai amesteci o data si sa pui vasul in frigider.
A doua zi, va fi perfect pentru a fi mancat.
Retete cu iaurt
Iaurtul poate fi mancat cu fructe uscate, cu fructe proaspete, cu cereale sau cu un sendvis dimineata. De asemenea, se pot prepara diverse mancaruri cu el si, partea buna va fi ca vei sti ca ai un iaurt delicios, preparat chiar de tine, dar si sanatos daca alegi sa folosesti smantana de tara. Si smantana din comert te va ajuta sa prepari un iaurt delicios, mai ales daca o alegi pe cea bio.
Avantajul prepararii unui iaurt de casa este ca acesta va fi delicios, cremos si mult mai gustos decat cel cumparat.