Spatii amenajate cu gratar pentru o experienta relaxanta la tine acasa

Spatii amenajate cu gratar pentru o experienta relaxanta la tine acasa

Prin intermediul acestor spatii amenajate cu gratar in curtea ta, vei aduce experienta unei vacante la tine acasa. Sa locuiesti la curte este o adevarata placere, acest spatiu fiind adecvat atat pentru cei ce iubesc sa stea afara, in aer liber, cat si pentru familiile cu copii.


Oricat de mica este curtea pe care o ai, construirea unui gratar aici este absolut necesara. De la numeroasele preparate de care te poti bucura pana la timpul petrecut cu cei dragi afara, experienta unui gratar este pe placul tuturor. Domnii se bucura de prepararea micilor, a carnii, iar domnisoarele de pregatirea lor si a mesei. Copiii se joaca pana cand mancarea este gata, iar o muzica linistita pe fundal poate sa completeze perfect atmosfera.

Pasii necesari pentru construirea unui gratar

Daca vrei sa construiesti chiar tu un gratar in curtea casei tale, ti-am pregatit un ghid rapid care sa te ajute.

Alegerea locului potrivit

Inainte de a te apuca de constructia gratarului, este important sa alegi locul potrivit pentru acesta. In functie de dimensiunea gratarului, ai nevoie de cel putin 50 de centimetri liberi pe langa fiecare parte a gratarului.


Mai mult decat atat, langa gratar poti sa construiesti si o mica zona in care sa aranjezi uneltele necesare la prepararea unui gratar.

Locul potrivit tine si de fumul emanat de gratar. Ai grija ca fumul si mirosul sa nu fie in dreptul geamului casei tale sau in dreptul geamului unui vecin pentru a evita eventualele reclamatii.

Design-ul gratarului

Daca tii la estetica gospodariei tale, acorda mai multa atentie design-ului gratarului tau pentru ca aspectul acestuia sa armonizeze cu aspectul intregii gospodarii.


Marimea gratarului

Daca ai suficient spatiu in curte, te sfatuim sa alegi un gratar din caramida, ideal pentru carne, dar si pentru ciuperci, cartofi si alte legume. Aici nu doar ca vei putea sa prepari mici sau carne gustoasa si sanatoasa, dar vei putea si sa coci ardei si vinete.

Un gratar mai mare este si util, insa constructia lui este si mai rezistenta pe termen lung.

Construirea propriu-zisa a gratarului

In primul rand, asigura-te ca terenul este drept. Apoi, toarna fundatia din ciment pentru a asigura o buna si rezistenta constructie. Zidurile gratarului pot fi construite din caramida, insa poti opta si pentru BCA. Apoi, ai grija sa pozitionezi si placa pentru vatra. Lasa totul sa se usuce timp de cateva zile.


Poti alege sa construiesti gratarul cu sau fara acoperis, in functie de preferintele tale. Gaura pentru cosul de fum va fi in mijloc, iar cosul se va construi si el din caramida.

Chiar langa gratar poti alege sa construiesti un mic spatiu pentru relaxare. Bucura-te de constructia ta si fa-i rapid inaugurarea.

Sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI