Cum să menții curtea și grădina în cea mai bună formă pe timp de iarnă

Cum să menții curtea și grădina în cea mai bună formă pe timp de iarnă

O grădină bine îngrijită poate să ofere o priveliște deosebită și pe timp de iarnă. Cu puțină atenție și pregătire, poți menține curtea și grădina ta în cea mai bună formă chiar și în sezonul rece.


1. Curăță și adună resturile de toamnă

Înainte ca prima zăpadă să acopere grădina, asigură-te că ai curățat toate resturile de toamnă.

Îndepărtează frunzele căzute, crengile uscate și alte resturi vegetale pentru a preveni apariția bolilor și pentru a face loc pentru creșterea sănătoasă a plantelor în primăvară.

2. Protejează plantele delicate

Plantele delicate și arbuștii mai tineri pot avea nevoie de o protecție suplimentară în timpul iernii.


Folosește paie, pături groase sau folii agrotextile pentru a le acoperi și a le feri de temperaturile extreme. Asigură-te că acoperi și rădăcinile pentru a le proteja de îngheț.

3. Aplică îngrășăminte de iarnă

Îngrășămintele specifice pentru iarnă pot oferi plantei tale nutrienții necesari pentru a rezista la condițiile reci și a se pregăti pentru o nouă perioadă de creștere în primăvară.

Consultă un specialist pentru a alege îngrășământul potrivit pentru tipul de plante din grădina ta.


Pentru o grădină frumoasă: Îngrășăminte naturale și îngrășăminte chimice

4. Instalează sisteme de iluminat pentru exterior

Zilele mai scurte și nopțile lungi necesită iluminat suplimentar. Instalează sisteme de iluminat pentru exterior pentru a evidenția anumite elemente ale grădinii sau pentru a crea un cadru plăcut în serile înnorate. Luminile solare sau LED-uri eficiente energetic sunt opțiuni excelente.

5. Gestionează zăpada corect

Odată cu sosirea zăpezii, gestionează stratul de zăpadă pentru a preveni daunele plantelor și ale structurilor din grădină. Curăță cu atenție zăpada de pe crengile fragile ale arbuștilor și aranjamentele decorative pentru a evita ruperea acestora.

6. Pregătește mobilierul de grădină

Dacă ai mobilier de grădină, asigură-te că este pregătit pentru iarnă. Depozitează-l într-un spațiu acoperit sau acoperă-l cu huse rezistente la intemperii pentru a preveni deteriorarea.


Acest lucru va prelungi durata de viață a mobilierului și îl va menține într-o formă optimă pentru sezonul următor.

7. Planifică pentru primăvară

Fii pregătit pentru venirea primăverii chiar din timpul iernii. Gândește-te la noile plante pe care le-ai dori în grădină și fă planuri pentru îmbunătățiri sau modificări în designul grădinii. Pregătirea timpurie îți va facilita munca atunci când vremea devine mai blândă.

 

Îngrijirea curții și a grădinii pe timp de iarnă nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Cu puțină planificare și atenție la detalii, poți crea un spațiu exterior frumos și întreținut în orice sezon.

Păstrând aceste sfaturi în minte, vei contribui la menținerea sănătății plantelor tale și vei putea să te bucuri de grădina ta în fiecare sezon al anului.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI