Cum sa plantezi si sa cresti castraveti deliciosi, fara coaja amara

0
5679
castraveti deliciosi

Cum sa plantezi si sa cresti castraveti deliciosi, fara coaja amara

Cum sa plantezi si sa cresti castraveti deliciosi, care este cauza gustului amar si cum poti sa previi acest lucru, afli chiar din acest articol!


Castravetele este o legume delicioasa, potrivita pentru mancaruri, salate, dar si pentru cocktail-uri racoritoare.

Daca vrei si tu sa cresti castraveti in gradina ta, atunci inspira-te din aceste idei si pune in aplicare sfaturile de mai jos, sfaturi adunate de la specialisti.

Cum se planteaza castravetii?

Daca vrei sa plantezi castravetele in curtea ta, este bine sa incepi cu ghivece mici, apoi se vor transfera in ghivece mai mari, iar apoi in pamant.
Dupa ce ai pus pamantul in ghiveci, pune si semintele, pe rand, la aproximativ un centimetru adancime si apoi acopera-le cu pamant. Pamantul trebuie udat cu o stropitoare. Daca nu ai stropitoare, folosite o sticla careia sa ii gauresti dopul.


Dupa ce apar primele frunze, planta trebuie scoasa de acolo cu tot cu pamant si transferata in ghivece mari. Apoi, uda din nou castravetii.

Cand castravetii cresc in inaltime, plantele pot fi transferate in gradina.

La final, nu uita sa sprijini planta de bete inalte de aproximativ 1 metru si jumatate. Apoi, uda pamantul constant si in cateva luni te vei bucura de castraveti deliciosi!


Tutorial video pentru a planta si creste castraveti deliciosi!

Mai jos, gasesti un tutorial video care sa te ajute sa plantezi si sa cresti castraveti deliciosi!

De ce se amarasc castravetii si cum putem evita acest lucru?

Castravetii se pot amari din mai multe motive. Din cauza caldurii prea mari, dar si din cauza faptului ca alternezi perioada de udare. Daca castravetii raman mai mult timp cu pamantul uscat, acestia se vor amari.

Poti evita acest lucru plantand castravetii intr-un loc umbrit si avand grija sa ii uzi constant.


Un alt motiv pentru care se pot amari castravetii este fluctuatia de temperatura. Acest lucru nu prea poate fi controlat, din pacate.

De asemenea, daca observi ca soiul plantat este amar, incearca sa plantezi alte seminte, alegand alt soi.

Cu toate acestea, castravetii amari pot fi si ei consumati daca ii cureti de coaja. Coaja este singura parte amara de la aceste legume.

sursa foto: Pinterest