Cum refolosim dopurile de plută pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase

0
1023

Cum refolosim dopurile de plută pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase

Dopurile de plută pot fi refolosite în modalități uimitoare, diferite pentru a creea cu ele ornamente ideale pentru Crăciun, dar și pentru viața ta de zi cu zi.


Am pregătit pentru tine o galerie foto, dar și o mulțime de idei cu ajutorul cărora să crezi și tu ornamente, dar și multe alte lucruri utile cu ajutorul dopurilor de plută.

Confecționarea decorațiunilor pentru Crăciun

Dopurile de plută pot fi refolosite pentru a crea cu ele ornamente spectaculoase de Crăciun. Poți crea brazi, dar și globulețe frumoase și extrem de ușoare pe care le poți depozita rapid.

Poți confecționa o plută pentru undiță

Ideea îi aparține lui Tom Sawyer al lui Mark Twain și merită amintită. Cu ajutorul unui dop de plută poți înlocui o plută pentru dietă. Introdu un cârlig în vârful dopului, apoi trage-l afară foarte puțin, astfel încât firul de pescuit să poate fi trecut prin el.


Poți preveni zgomotele provocate de mutarea scaunelor

Zgomotul produs de un scaun pe care le-ai târâit pe podea poate fi deranjant atât pentru tine, cat și pentru vecini. Rezolvă problema tăind rondele subțiri din dopuri de plută și atașează-le pe tălpile scaunelor, cu ajutorul unei picături de adeziv pentru lemn.

Cum poți să îți închizi cerceii

Șuruburile de la cercei se pierd aproape mereu. Dacă vrei să le înlocuiești rapid poți folosi o bucată micuță dintr-un dop de plută. Acesta este un înlocuitor temporar care poate fi ideal pentru situațiile de urgență.

Poți să previi zgârieturile

Zgârieturile lăsate de obiectele ceramice precum vazele sau alte obiecte decorative pot fi inestetice pe mobila ta. Le poți lipi pe fundul acestora secțiuni subțiri din dopuri de plută pentru a evita deteriorarea suprafeței meselor sau a bufetelor.


Poți improviza o perniță pentru ace

Dacă ești în căutarea unui suport în care să îți ții acele în timp ce coși, dopurile de plută de la sticlele de vin sunt perfecte. Vei constata că acestea sunt foarte bune ca perne de ace și sunt ușor de realizat.

Realizarea unor ștampile decorative

Dacă vrei să realizezi ștampile decorative pot să folosești pluta. Aceasta se poate scobi astfel încât să obții orice formă sau model dorești. Folosește tușiera cu cerneală, înmoaie acolo forma pe care ai obținut-o și decorează bilețele personale.

Este ideal pentru un proiect de tipul Do It Yourself sau pentru a îi face pe cei mici să fie creativi.


 

Refolosim creativ vechiul mobilier transformandu-l in decoruri colorate

Cum mai poți folosi fixativul pentru păr – Metode ingenioase și eficiente

10 Intrebuintari ale otetului in casa ta – Cum sa il folosim eficient

Terase amenajate cu mobilier din paleti – Cum sa ii refolosim creativ

sursa foto: Pinterest