Cum să pregătești grădina pentru schimbările de temperatură

Cum să pregătești grădina pentru schimbările de temperatură

Cum pregătești grădina pentru că aceasta necesită o îngrijire corespunzătoare pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece când temperaturile scad și condițiile meteorologice se schimbă.


Protejarea plantelor și a spațiului exterior în timpul iernii poate face diferența. Vei avea o grădină plină de viață și una afectată de frig și îngheț.

Mulci pentru protecție

Aplicarea unui strat generos de mulci în jurul bazelor plantelor și în paturile de flori poate oferi o protecție vitală împotriva temperaturilor reci și a înghețului.

Mulciul ajută la menținerea unei temperaturi mai constante în sol și la păstrarea umidității, protejând astfel rădăcinile plantelor de efectele negative ale înghețului.


Acoperirea plantelor delicate

Înainte de a se instala gerurile, acoperă plantele delicate sau sensibile la frig cu materiale de protecție, cum ar fi folia de plastic sau pânza de iută.

Acest lucru ajută la izolarea plantelor și la menținerea căldurii în jurul lor, reducând riscul de îngheț și de daune cauzate de temperaturile scăzute.

Tăieri și îngrijire

Înainte de sosirea iernii, efectuează tăieri și îngrijiri preventive în grădină. Vei elimina ramurile uscate sau deteriorate și vei reduce riscul de rupere sau de îmbolnăvire a plantelor.


De asemenea, poți tunde iarba la o înălțime mai mică pentru a reduce riscul de mucegai și de compactare a solului în timpul iernii.

Protecția structurilor și echipamentelor

Asigură-te că structurile și echipamentele din grădină, cum ar fi pergolele, foișoarele sau grătarele, sunt protejate corespunzător împotriva intemperiilor.

Îndepărtează umbrelele de soare, mobilierul de grădină și alte accesorii sensibile la vremea rece. Depozitează-le într-un loc uscat și sigur până la sosirea primăverii.


Îngrijirea solului și fertilizarea

Înainte de înghețuri, efectuează lucrările de pregătire a solului. Aplică îngrășăminte organice pentru a hrăni plantele. Vei îmbunătăți structura și fertilitatea solului. Acest lucru va ajuta plantele să treacă mai ușor peste iarnă și să înflorească sănătoase în sezonul următor.

Pregătirea grădinii pentru schimbările de temperatură în sezonul rece este importantă. Vei menține sănătatea și frumusețea plantelor și a spațiului exterior în ansamblu.

Urmează aceste sfaturi și asigură-te că grădina ta este pregătită pentru iarnă, astfel încât să poți bucura de un peisaj frumos și prosper în fiecare sezon.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI