Cum te bucuri de o grădină extrem de productivă, profitând de proprietățile solului

Cum te bucuri de o grădină extrem de productivă, profitând de proprietățile solului

Cum te bucuri de o grădină extrem de productivă?


Înainte de a te gândi la conceperea noilor scheme de plantare, te va ajuta extrem de mult să afli ce fel de sol ai, astfel încât să poți profita de proprietățile acestuia.

Verificarea solului

Merită să achiziționezi o trusă accesibilă la preț pentru a testa pH-ul solului. În acest fel, vei fi sigur de tipul solului pe care îl ai și vei observa orice variații din grădină. Este ușor de folosit și nu ai nevoie de cunoștințe deosebite.

De ce să optezi pentru un test de pH al solului?

Vei profita la maximum de toate proprietățile pe care le are solul tău, plantând aici doar ceea ce va crește frumos, productiv și bogat.


Teste ideale pentru o grădină mare

Dacă ai o grădină mare, este mai indicată o trusă mică electronică. Ea îți permite să faci câte teste dorești, repetând ule după tratamente, dacă este necesar.

Important!

Asigură-te că testezi chiar solul, nu un strat protector sau un material îngropat în pământ. Înlătură stratul protector și verifică solul de la câțiva centimetri adâncime. În acest fel, vei avea acuratețe maximă.


Efectuează câteva teste chiar și într-o grădină mică. Ai putea localiza zone alcaline datorate, probabil, varului adăugat într-un minut pentru legume, eroziunii betonului sau mortarului, sau îngropării molozului de la o construcție.

Dacă rezultatele testului de pH sunt date numeric, reține faptul că pH=7 înseamnă sol neutru. Dacă valorile sunt mai mici, înseamnă că solul este acid. Valorile peste șapte reprezintă un sol alcalin. Pentru memorare, asociază cifrele mai mici cu cuvântul mai scurt (acid).

Folosește avantajos ceea ce ai

Cu ajutorul testului de pH vei putea să folosești avantajos ceea ce ai.


Întotdeauna este mai bine să încerci să lucrez cu ceea ce ai și să faci îmbunătățiri decât să recurgi la schimbări radicale. De exemplu, dacă ai un sol alcalin, plantele care preferă solul acid nu vor rezista, manifestând simptome grave de deficiențe de nutriție.

Cum pregatim solul din gradina pentru noi legume – Sfaturi utile de gradinarit

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI