Cum pregatim solul pentru a ne bucura de o pajiste neteda, superba

Cum pregatim solul pentru a ne bucura de o pajiste neteda, superba

Am pregatit un ghid cu sfaturi utile care sa te ajute in pregatirea solului tau. Te vei bucura de o pajiste neteda, fara goluri, care creste bogat si infrumuseteaza intregul spatiu.


Conditiile ideale pentru o pajiste sanatoasa si frumoasa

Pentru a te bucura de o pajiste absolut superba, verde, bogata si atragatoare, aceasta are nevoie de conditii ideale. Aceste conditii constau intr-o pozitie deschisa, astfel incat sa aiba acces la soare si lumina naturala. De asemenea, pajistea are nevoie de un sol umed, dar bine drenat.

Daca este pozitionata in umbra, pajistea este defavorizata. Daca ai un sol plat, acesta este ideal pentru avea un gazon uniform, asa ca merita sa investesti timp pentru a nivela solul in intregime, chiar de la inceput. Ondulatiile minore de la suprafata pot fi aranjate cu usurinta, dar daca este vorba de mutarea a mari cantitati de sol, este mai bine sa ceri sfatul de la gradinari profesionisti.

Cum trebuie sa fie pamantul

Pamantul pentru pajisti trebuie sa fie plat, insa nu neaparat uniform. O usoara inclinare sau o panta pe pajiste sunt acceptabile si constituie deseori o caracteristica atractiva. In orice caz, de dragul sigurantei, gandeste-te bine daca doresti o pajiste pe o panta inclinata.


Desi este posibil sa cumperi cositoare comerciale cu un centru scazut de gravitatie, care se folosesc pentru asemenea pante, instalarea unui covor de plante joase ar putea fi o solutie mult mai usoara.

Imbogatirea solului

Este important sa te ocupi de imbogatire a solului cu compost pentru a te bucura de o pajiste care creste sanatos si bogat. Iarba care creste intr-un sol adanc, bogat va fi mult mai putin vulnerabila la daunator si boli.

Cum amenajam curtea interioara fara sa plantam gazon

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI