De ce sa alegi o masina electrica

Poluarea extrema este o problema reala a zilelor noastre, iar guvernele, companiile producatoare de bunuri, si o multime de asociatii de profil cauta sa gaseasca solutii pentru reducerea ei.


Una din metodele de reducere a poluarii aerului este folosirea masinii electrice. Masinile electrice sunt rapide, beneficiaza de o accelerare lina si nu au turatii.

Cateva motive pentru care sa alegi o masina electrica:

  • Este prietenoasa cu mediul
  • Costurile de intretinere sunt mai reduse cu aproximativ 50%: energia electrica este mai putin costisitoare decat benzina sau motorina, nu mai ai de facut schimb de ulei, antigel sau alte tipuri de lucrari de intretinere necesare unei masini obisnuite
  • Risc scazut de explozie, dat fiind faptul ca nu foloseste benzina sau motorina
  • Taxe si impozite mai mici. Exista judete in care scutirea de impozite este de 95 sau chiar de 100%. In plus, statul ofera bonusuri sau ecotichete de pana la 20.000 de lei pentru cumpararea masinilor electrice.
  • Este usor de reincarcat. Ai nevoie de o priza la care sa iti alimentezi masina, iar reteaua nationala de centre de reincarcare este destul de mare si continua sa se dezvolte.
  • Parcare gratuita. In unele orase din Romania, cum este Timisoara sau Bucuresti, parcarea este gratuita pentru vehiculele electrice.

In acest context, ENGIE a lansat prima solutie integrata de mobilitate verde, pentru calatorii 100% electrice, oriunde in tara, ENGIE e-XPLORE.


Pachetul ENGIE e-XPLORE conține tot ce iti trebuie pentru o experienta 100% electrica:

  • propria state de incarcare auto, chiar la tine acasa. Statia Elvi este produsa de EVBox, unul dintre cei mai mari producatori de statii de incarcare pentru autovehicule electrice. Are o putere de pana la 22 kW si este compatibila cu orice automobil electric.
  • energie electrică din surse regenerabile
  • abonament in reteaua nationala Renovatio e-charge (500 de unitati), cu primii 3.000 km inclusi
  • posibilitatea de a achizitiona, odata cu statia de incarcare, un BMW i3 (pentru Bucuresti si Ilfov, de la Auto Cobalcescu) – avantaj client de 4.500 de euro la achizitia solutiei integrate fata de cumpararea separata a elementelor

Masinile electrice sunt o alegere perfecta pentru cei care locuiesc in oras sau in zone periferice, deoarece se economisesc resurse finaciare importante si totodata contribuie la sanatatea mediului inconjurator.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI