De ce sa-ti incurajezi copilul sa foloseasca sticla si ceramica

De ce sa-ti incurajezi copilul sa foloseasca sticla si ceramica

Multi parinti incearca sa le ofere copiilor lor obiecte calitative, experiente ideale si oportunitati variate. Cand vine vorba despre obiectele destinate celor mici, acestea sunt, mai degraba, unele pline de culoare, din materiale care se sparg greu si care nu ii ranesc usor.


Este normal ca parintii sa isi protejeze copiii, insa, de la varsta de 8 ani, ei devin responsabili si se pot descurca si cu taskuri mai dificile. De atunci, pruncii pot sa manevreze si obiecte mai delicate cum ar fi seturile de vesela de portelan sau din ceramica. Acestea nu ar trebui ocolite, in defavoarea celor din plastic, deoarece:

Sunt materiale non-toxice

Atat sticla cat si ceramica sunt doua materiale folosite de mii de ani. Ele nu altereaza si nu degradeaza lichidele sau mancarea si nici nu interfereaza cu aceastea. Mai mult, sunt rezistente la caldura si placute la atingere. De asemenea, spre deosebire de metal sau plastic, si sticla si ceramica pastreaza, mult mai bine, proprietatile alimentelor. Tocmai pentru ca sunt atat de bune, ele pot fi potrivite si pentru cei mici. Prin urmare, daca puiul tau cere sa bea apa dintr-un pahar de sticla, da-i-l, dar ai grija sa nu il scape, mai ales daca are mai putin de 4 ani.

Sticla si ceramica sunt rezistente

Ceramica si sticla nu lasa razele ultraviolete sa treaca prin ele, ceea ce le face perfecte pentru copiii care au nevoie de cele mai bune materiale. De exemplu, daca ai lasat un pahar cu apa pe masuta de langa unul dintre coltare, iar acesta a stat in soare ceva vreme, lichidul este complet potabil si potrivit pentru cel mic.


Ii invata sa fie responsabili

Inca in copilarie, oamenii trebuie sa invete responsabilitatea. Un prim task, pentru a-i invata aceasta lectie, este sa le ceri copiilor un pahar de sticla sau o cana de ceramica. In acest fel, pruncul va invata sa fie grijuliu nu doar cu obiectul in sine ci si cu lichidul continut. 

In cazul in care i se pare prea complicat, sau, chiar sparge acel obiect, este, totusi, o lectie invatata. Data viitoare va fi mult mai atent in preajma unor obiecte fragile sau pretioase.

Ii invata sa aprecieze valoarea lucrurilor

Cele mai multe seturi de vesela si de pahare sunt scumpe, iar, daca sunt handmade sau la comanda, sunt aproape prohibitive. Daca le vorbesti despre importanta acestor lucruri pentru tine, fie ea si una sentimentala, copiii vor aprecia, la randul lor, un set de vesela si vor sti sa deosebeasca intre unele produse in masa si unele facute cu maiestrie de artizani priceputi.


Il invata despre bunul gust

Bunul gust se invata, de cele mai mult ori, inca din primii ani de viata. Copiii tind sa copieze comportamente dar si gusturile parintilor lor. Daca iti arati incantarea sau aprecierea pentru astfel de obiecte, o vor face si ei.

 

Ceramica si sticla sunt materiale nobile, frumoase si nu sunt scumpe, deci se preteaza sa fie folosite, inclusiv, de catre cei mai mici membri ai familiei. 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI