Decorarea unei băi mici – O încăpere fresh, cu design superb

Decorarea unei băi mici – O încăpere fresh, cu design superb

Chiar și în spațiile mici, cum ar fi băile, poți crea un design atrăgător și funcțional. Decorarea unei băi mici implică planificare și creativitate pentru a maximiza spațiul și a oferi o atmosferă fresh și plăcută.


Culori luminoase

Alegerea culorilor potrivite poate face o mare diferență într-o baie mică. Optează pentru culori luminoase și deschise, cum ar fi alb, crem, pasteluri sau nuanțe de gri deschis.

Aceste culori vor reflecta lumina și vor face baia să pară mai spațioasă și mai luminoasă.

Oglinda mare

O oglindă mare plasată strategic poate să creeze iluzia unui spațiu mai mare. Poți alege o oglindă cu un cadru decorativ sau una cu iluminare incorporată pentru un efect suplimentar de eleganță.


Depozitare inteligentă

Spațiul de depozitare este esențial într-o baie mică. Optează pentru mobilier de baie care include sertare și rafturi pentru a-ți organiza produsele de îngrijire personală și prosoapele.

De asemenea, poți adăuga rafturi sau dulapuri suspendate pentru a economisi spațiu la sol.

Duș în loc de cadă

Dacă spațiul este foarte limitat, ia în considerare înlocuirea căzii cu un duș. Dușul ocupă mai puțin spațiu și poate fi integrat într-un colț sau pe o latură a băii.


Alege un design modern pentru duș și accesorizează-l cu sticlă sau perdele de duș transparente pentru a păstra senzația de deschidere.

Materiale care crează iluzia spațiului

Folosește materiale care să creeze iluzia spațiului. Gresia sau faianța cu modele mici sau mari pot adăuga profunzime și textură.

Plăcile mari, cu cât mai puține îmbinări, fac ca baia să pară mai curată și mai spațioasă.


Lumină naturală

Dacă baia ta are o fereastră, valorifică lumina naturală. Evită folosirea draperiilor grele sau a obiectelor de decor care să obstrucționeze lumina.

Dacă nu ai fereastră, folosește iluminare artificială eficientă pentru a ilumina uniform întreaga baie.

Minimalism

Un design minimalist poate fi de mare ajutor în băile mici. Redu numărul de obiecte și accesorii la strictul necesar și alege un stil simplu și elegant.

Evită aglomerația, care poate face baia să pară și mai mică.

Accente decorative

Adaugă câteva accente decorative pentru a-ți personaliza spațiul. Un covoraș colorat, prosoape cu imprimeuri interesante sau un tablou pot să aducă un strop de personalitate în baie.

Spații înalte

Dacă ai spațiu pe verticală, folosește-l. Adaugă rafturi sau dulapuri suspendate în partea de sus a peretelui pentru a stoca obiecte sau accesorii care nu sunt folosite zilnic.

Plante și accesorii naturale

Plantele de interior și accesorii naturale, cum ar fi prosoapele din bumbac, pot adăuga un element fresh și natural în baia ta, făcând-o să pară mai primitoare.

Pro sau contra plantelor in baie – Avantaje si dezavantaje

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI