Dezlănțuie creativitatea: Proiecte de amenajare în grădină pentru zilele reci de iarnă

Dezlănțuie creativitatea: Proiecte de amenajare în grădină pentru zilele reci de iarnă

Amenajare în grădină: Iarna poate să ofere o priveliște de basm, transformând grădina într-un peisaj înghețat și liniștit.


Însă, departe de a fi un timp mort pentru amenajarea grădinii, zilele reci de iarnă oferă o oportunitate extraordinară de a dezlănțui creativitatea și de a adăuga un farmec special spațiului exterior.

1. Crearea unui peisaj de iarnă cu lumini de Crăciun: Magie în jurul casei

Luminițele de Crăciun nu sunt rezervate doar pentru bradul din sufragerie. Dezlănțuie-ți creativitatea prin împodobirea arborilor, a gardului sau a altor elemente ale grădinii cu luminițe de Crăciun.

Folosește modele diverse și culori calde pentru a crea o atmosferă călduroasă și primitoare în jurul casei tale.


2. Crearea de decoruri de iarnă cu plante de sezon: Grădina ca o galerie de artă

Plantele de iarnă pot aduce culoare și vitalitate în peisajul înzăpezit. Plantează flori de iarnă precum iedera, crizantemele de iarnă și panseluțele în ghivece sau grădinițe. Creează aranjamente florale de iarnă și dispune-le în jurul casei pentru a adăuga un element vizual atrăgător.

3. Construirea unui iaz înghețat

Dacă ai spațiu suficient și condiții de siguranță, construiește un iaz artificial pentru patinaj. Îngheață-l și amenajează o zonă confortabilă pentru relaxare cu scaune sau o bancă. Acest proiect nu doar adaugă un element spectaculos în grădină, ci și aduce bucurie copiilor și oportunitatea de a te bucura de patinaj în aer liber.

4. Construirea unui adăpost de iarnă pentru păsări

Construiește un adăpost pentru păsări care să le ofere un loc cald și protejat în timpul iernii.


Poți să adaugi hrană specială pentru păsări și să observi cum atragi o varietate de specii. Construcția unui astfel de adăpost nu doar contribuie la binele păsărilor, dar adaugă și un element decorativ și interactiv în grădină.

5. Crearea unei grădini de iarnă în ghivece

Plantează flori rezistente la iarnă în ghivece și aranjează-le într-un colț însorit al grădinii. Alege plante cum ar fi iedera, violetele de iarnă sau crizantemele de iarnă pentru a aduce culoare și vitalitate chiar și în cele mai reci zile de iarnă.

6. Sculpturi de gheață

Transformă zăpada și gheața în adevărate opere de artă. Sculptează forme și figurine din gheață sau creează modele cu forme interesante folosind forme și recipiente. Aceste sculpturi de gheață vor adăuga o notă efemeră și spectaculoasă grădinii tale de iarnă.


Balcon amenajat in stil hygge, confortabil si relaxant

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI