Din gradinar amator in gradinar profesionist – Pasi simpli pentru o tranzitie de succes

Din gradinar amator in gradinar profesionist – Pasi simpli pentru o tranzitie de succes

Sa te bucuri de o recolta bogata este un sentiment foarte placut, insa exista cateva trucuri ce deosebesc un gradinar amator de un gradinar profesionist. In acest fel, nu doar ca te vei bucura de legume mai frumoase, ce cresc mai bogat, dar vei profita si de beneficiile acestei activitati.


Studiile arata ca gradinaritul este o activitate eficienta si recomandata de combatere a stresului. O gradina frumoasa este o gradina in care s-a muncit mult, dar si eficient. Iata cateva trucuri de care sa tii si tu cont.

Alege viitoarea recolta eficient

Este important sa cresti florile, fructele si legumele in functie de zona in care locuiesti. Chiar daca iti doresti foarte mult o planta care creste foarte bine in caldura, iar tu locuiesti intr-o zona de munte racoroasa, s-ar putea ca aceasta decizie sa nu fie una tocmai eficienta.

Este important sa te asiguri ca plantele alese cresc foarte bine in zona unde locuiesti. Te vei asigura, in acest fel, ca vei avea o recolta cat mai buna. Analizeaza caracteristicile climatice, dar si lumina pe care gradina ta o primeste zilnic de la soare.


Stropirea pomilor si udarea tulpinilor, lucrari extrem de importante in livada

Verifica solul pe care il ai

Pe cat de importanta este vremea in zona in care locuiesti, la fel de important este si solul. Verifica pH-ul acestuia pentru a planta aici doar legume si fructe sau flori ce absorb nutrientii eficient din sol. De asemenea, este de preferat sa ai un sol afant, un sol care sa se sfarame usor cand il strangi in pumn.

Descopera aici 32 Plante care cresc intr-un sol acid si cum afli pH-ul solului din gradina ta.

Aceste trucuri eficient deosebesc un gradinar profesionist de unul amator.


 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI