Fisostegia, o planta cuminte, nelipsita din curtile gospodariilor vara

Fisostegia, o planta cuminte, nelipsita din curtile gospodariilor vara

Fisostegia este o planta populara, nelipsita din gospodariile romanilor pe timp de vara. Iubeste soare si are un aspect superb, delicat.


Aceasta este una dintre cele mai cautate flori pe timp de vara. Cu siguranta ai observat-o si tu in gospodariile oamenilor, dar nu ai stiut cum se numeste. Tijele ei albe, lungi si frumoase ies in evidenta intr-un mod deosebit. Florile pe care le are aceasta frumoasa planta sunt albe sau roz, culori ce reprezinta delicatetea si obedienta.

O gasim si in florarii, in combinatii superbe cu alte flori. De asemenea, poti face si un buchet de flori doar cu ea, fisostegia fiind o floare ce iti va oferi un buchet inalt, absolut superb.

Originea acestei flori este America de Sud si Texas. Fisostegia este o floare a carei specii cele mai intalnite este Physostegia virginiana. Aceasta planta are o crestere trasanta datorita lastarilor numerosi, lastari rizomatosi care invateaza foarte repede terenul din jur. Din tufa plantei se desprind tulpinile florale, drepte, muchiate, ce ajung la o inaltime de aproximativ 1 metru.


Aceasta floare superba infloreste din luna iulie pana tarziu, in septembrie.

3 Flori superbe, colorate si deosebite care vestesc venirea primaverii

Cum ingrijim fisostegia, o floare delicata ce iubeste soarele

In ceea ce priveste solul potrivit pentru aceasta floare, fisostegia are nevoie de soluri revene, usoare, argilo-nisipoase.

Fisostegia iubeste foarte mult soarele, lumina, insa creste bine si in spatii cu semiumbra. Este iubita si apreciata datorita faptului ca nu are mari pretentii si este. considerata o planta rustica. Cu toate acestea, ea sufera pe terenuri care se usuca usor pe timp de vara, in perioadele caniculare.


Planta se uda vara doar pe timp de seara, atunci cand nu este caldura excesiv de mare. De asemenea, poti face acest lucru si dimineata foarte devreme. Pe timp de seara, solul a avut timp sa se racoreasca si nu reprezinta niciun pericol apa pentru el in acest moment.

Mulcirea solului cu mranita se face dupa curatarea de primavara. Lucrarea aceasta se impune in terenurile uscate si nisipoase pentru a reduce udarea si a usura retinerea apei pluviale.

Inmultirea fisostegiei

Inmultirea se face si prin divizarea tufei, dar si prin seminte. Divizarea se face primavara, atunci cand vremea permite lucrul in gradina. Cu toate acestea, poti alege si sa divizezi planta toamna, cam prin luna septembrie-octombrie.


Semanatul folosind seminte se face aproximativ in lunile mai sau iunie in rasadnite, solarii sau pe brazde afara. Rasadurile se repica tot in unul dintre aceste locuri, urmand ca primavara urmatoare sa fie trecute in locul definitiv.

Combaterea paduchilor

Paduchii plantei devin o problema daca ameninta aceasta frumoasa floare. Combaterea acestor paduchi se realizeaza cu ajutorul insecticidelor. Ai grija sa stropeste foarte bine planta si sa repeti tratamentul la cateva zile. In acest fel, te vei asigura ca vei scapa de problema paduchilor plantei.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI